Hebt u ook genoeg van een loszittende of slecht passende gebitsprothese of ontbrekende tanden? Mijdt u regelmatig sociale ontmoetingen of openbare bijeenkomsten omdat u zich schaamt voor gebroken, aangetaste of uitgevallen tanden? Dat hoeft niet meer. Ontbrekende tanden kunnen nu meteen vervangen worden door nieuwe implantaten en gerestaureerde tanden. In maar één dag!

Dankzij de allernieuwste technieken wandelt u na een paar uur weer naar buiten met prachtige tanden, terwijl bij de traditionele procedure voor het vervangen van tanden en het plaatsen van implantaten en herstelde tanden diverse ingrepen komen kijken, gespreid over een jaar.
Zo’n ‘snelle’ prothese wordt ook wel ‘eendagsgebit’ genoemd omdat de procedure de duur van het plaatsen van de implantaten aanzienlijk verkort.

De hele procedure duurt nog geen 3 uur, inclusief het trekken van gebroken of aangetaste tanden (als u die hebt natuurlijk), het positioneren van de implantaten en de vervaardiging van een complete set nieuwe tanden.

Voordelen

 • Minder vaak naar de tandarts
 • Snelle plaatsing, gebitsimplantaten zijn snel en passen goed.
 • De duur van de behandeling wordt door dit type gebitsimplantaten veel korter en u kunt dezelfde dag met een stralende glimlach naar huis.
 • Uw definitieve kronen of bruggen worden binnen 3-6 maanden op de gebitsimplantaten verankerd.
 • Het voorkomt verder botverlies (atrofie) en wijkend tandvlees.
 • U kunt onmiddellijk lachen, kauwen en duidelijk en met vertrouwen spreken. U kunt zelfs veel beter allerlei soorten voedsel eten.
 • Na de ingreep hebt u tanden die er puur natuurlijk uitzien en aanvoelen.
 • De aangrenzende tanden ondervinden er gewoonlijk geen enkele last van.
 • Uw natuurlijke tanden blijven dan ook intact.
 • Het maakt bottransplantatie overbodig.
 • Na de ingreep is de herstelperiode minimaal.
 • Belangrijker nog: u hebt geen uitneembaar gebit of andere tandprotheses meer nodig.

Voor wie?

Ze zijn misschien niet geschikt voor iedereen, maar deze snel te plaatsen gebitsimplantaten zijn een beter alternatief dan traditionele implantaten, uitneembare protheses en bruggen. Het gebruik van dit soort implantaten hangt af van de botkwaliteit en de medische toestand van de patiënt.

Lijdt u aan parodontale aandoeningen, gevorderd botverlies of ontstekingen op de plaats waar de implantaten moeten komen, dan zijn gebitsimplantaten af te raden. Patiënten moeten in goede conditie zijn en hun mond en gebit goed verzorgen om onmiddellijk in aanmerking te komen voor een gebitsimplantaat. Personen met HIV, diabetes en lupus zijn geen geschikte kandidaten voor implantaten. Een uitstekende botkwaliteit en -hoeveelheid zijn belangrijk om deze snelle gebitsimplantaten met succes te kunnen aanbrengen.

Na de ingreep

De vervangende tanden moeten met dezelfde aandacht worden verzorgd als uw eigen, echte tanden. Regelmatig poetsen en flossen zijn essentieel om tandplak op de kroon of op het oppervlak van het implantaat en tussen de tanden te verwijderen. Regelmatige controle door de tandarts is van groot belang voor de duurzame stabiliteit en de veiligheid van uw nieuwe tanden. Gebitshygiëne rond herstelde implantaten en gebitsimplantaten moet op dezelfde manier worden verzorgd als de gebitshygiëne voor uw natuurlijke tanden. Na de ingreep moet u langdurige lichamelijke inspanningen of taken vermijden.
Gezondheid