Eurodent Map Icon
Call at Eurodent
Eurodent Message
Eurodent Whatsapp icon

Tandheelkundige Noodgevallen

Tandheelkundige noodkliniek in België

Is er iets ongemakkelijker dan midden in de nacht wakker worden met kiespijn of een uitgevallen kroon? Of moeite met eten door opgezwollen tandvlees? Er is geen reden tot paniek! Al uw tandheelkundige spoedgevallen kunnen worden behandeld door onze spoedeisende hulp!

U kunt op Euro-dent rekenen voor uw tandheelkundige noodgeval – of u nu een bestaande of nieuwe patiënt bent. 

 

Wij garanderen:

 

  • Ervaren tandartsen
  • Nazorgdiensten
Eurodent- Emergency services
Eurodent-dental emergency

Tandheelkundige noodkliniek in België

Is er iets ongemakkelijker dan midden in de nacht wakker worden met kiespijn of een uitgevallen kroon? Of moeite met eten door opgezwollen tandvlees? Er is geen reden tot paniek! Al uw tandheelkundige spoedgevallen kunnen worden behandeld door onze spoedeisende hulp!

U kunt op Euro-dent rekenen voor uw tandheelkundige noodgeval – of u nu een bestaande of nieuwe patiënt bent.

 

Wij garanderen:

 

  • Same Day Appointment
  • Experienced Dentists
  • Aftercare services
Prices at Eurodent

Diensten tegen de beste prijs

Eurodent- notepad

Compleet behandelplan

Eurodent-Quality Assuarance

Beste prijsgarantie

Why Choose Euro-dent for Dental Emergency?

When a dental emergency arises, we know how important it is to see a dentist as soon as possible. Infections and damaged teeth all demand immediate dental treatment before they become a severe issue.

Eurodent is more than just a dentist emergency practice. It is a team of dentists who specialize in emergency dental care for walk-in patients. We are committed to helping patients when urgent dentists are required. So, give us a call, no matter if it’s mornings, evenings, or weekends.

What are the common dental emergencies?

Waarom kiezen voor Euro-dent voor tandheelkundige noodgevallen?

Wanneer zich een tandheelkundige noodsituatie voordoet, weten we hoe belangrijk het is om zo snel mogelijk een tandarts te bezoeken. Infecties en beschadigde tanden vereisen allemaal onmiddellijke tandheelkundige behandeling voordat ze een ernstig probleem worden. 

Euro-dent is meer dan alleen een spoedeisende tandartspraktijk. Het is een team van tandartsen die gespecialiseerd zijn in spoedeisende tandheelkundige zorg voor inlooppatiënten. We zetten ons in om patiënten te helpen wanneer dringende tandzorg vereist is. Dus bel ons, of het nu s’ochtends, s’avonds of in het weekend is

Neem dan gerust contact met ons op.

Tel: 03-4498374 or info@euro-dent.be.

U kunt telefonisch of per e-mail contact met ons opnemen. We zijn er altijd voor je.

bel nu Mail ons
eurodent-dentist

Wat zijn de meest voorkomende tandheelkundige noodgevallen?

toothache

Kiespijn

In de tandheelkundige wereld is pijn nooit goed nieuws, omdat het kan wijzen op verschillende ziekten, zoals tandbederf. 

Bij tandpijn kan een spoedbehandeling nodig zijn, wat wijst op bepaalde tekenen – zoals zwelling – die onmiddellijke aandacht vereisen.

Eurodent-chipped and broken teeth

Afgebroken of gebroken tanden

De pijn van een afgebroken of afgebroken tand kan zelfs de mooiste glimlach bederven.
In sommige gevallen zijn fracturen niet pijnlijk, maar als de scheur zich tot in de wortel uitstrekt, veroorzaakt dit waarschijnlijk ernstig ongemak en kan een spoedeisende tandartscontrole nodig zijn.

Eurodent- Crown filling

Verloren vulling of kroon

Vullingen en kronen herstellen het uiterlijk en de functie van eerder beschadigde tanden. 

Als ze breken, moet u ze onmiddellijk behandelen om verdere schade of infectie te voorkomen.

Eurodent-abscess

Abces

Infecties van de mond, met name aan de tandvleesrand en de tandwortel, zijn ernstig. 

Deze kunnen zich verspreiden naar nabijgelegen tanden en tandvlees en zelfs naar de rest van het lichaam als ze niet worden behandeld door een spoedtandarts.

Eurodent- dislodged teeth

Loszittende/uitgevallen tanden

Door trauma of tandbederf kunnen tanden loszitten of uitvallen, maar het is misschien mogelijk om ze te redden. 

Bel daarom direct de hulpdienst voor snelle actie bij uw tand- en zenuwbeschadiging.

Eurodent- knocked out tooth

Uitgescheurde/ uitgeslagen tand

Een spoedtandarts moet worden geraadpleegd als een tand volledig uit de mond is geslagen. 

Schade treedt op wanneer een tand de mond verlaat en de omliggende zenuwen en bloedvaten aantast.

Maatregelen bij een tandheelkundig spoedgeval

Bel ons

Bij een tandheelkundig spoedgeval is het noodzakelijk om snel te handelen. Bel Euro-dent op 03 449 83 74 of loop indien nodig binnen bij de spoeddiensttandarts .

Breng warmte of koud kompres

U kunt warme of koude kompressen gebruiken voor een paar minuten per keer. Als uw mond bonkt, kunt u deze eenvoudige techniek gebruiken om de druk onmiddellijk te verlichten. 

Druk uitoefenen

U kunt de pijn in uw mond verlichten door druk uit te oefenen op de getroffen gebieden. Maak het getroffen gebied schoon met gaas of tissues.

Uw mond spoelen

U kunt uw mond spoelen met een simpele combinatie van warm water en zout. De behandeling zal uw mond desinfecteren, uw tandvlees kalmeren en eventuele losse deeltjes helpen verwijderen.

Voel je vrij om contact met ons op te nemen.

Voor snelle hulp raden wij u ten zeerste aan om ons zo snel mogelijk te bellen. We stellen uw

bel nu Mail ons
mail at eurodent

Hoe een patiënt kalmeren tijdens een tandheelkundige noodsituatie?

Een tandheelkundig noodgeval kan jou of iemand die je kent altijd overkomen. Weten wat u zelf kunt doen of wat u kunt doen voor iemand anders is belangrijk. In geval van een dringend gebitsprobleem, volg deze tips in afwachting van de behandeling.

Stel voor diep adem te halen: Voordat u actie onderneemt, moet u de situatie onder controle krijgen en uzelf en de patiënt kalmeren. Voorstellen om diep adem te halen is een geweldige manier om dit te doen. Dit schept rust en stelt u in staat om de zaak te evalueren om te bepalen hoe verder te gaan.

Toegang tot de situatie: Als u ziet dat de tand loskomt van de mond, hevig bloedt of gezwollen is, kijk dan van dichterbij om te beoordelen wat het probleem is. Is de tand afgebroken of is hij uitgevallen? De volgende stap moet worden genomen als de tand niet intact is.

Bewaar de tand veilig: Als de patiënt een tand heeft die eruit is geslagen, maar deze zou kunnen gered worden, bewaar deze dan op een veilige plaats zodat u hem mee kunt nemen naar onze spoedeisende tandartspraktijk

Hoe gaan we om met tandheelkundige noodgevallen buiten de spreekuren?

Bij Eurodent streven we ernaar om de meeste tandheelkundige noodgevallen professioneel en snel af te handelen.

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, bestaat onze tandheelkundige noodprocedure uit de volgende 3 stappen:

Bel ons voor een snelle afspraak

Wij reserveren altijd 45 minuten stoeltijd.

Vul het formulier in

Als u op consultatie komt, krijgt u een medisch anamneseformulier/vragenlijst om in te vullen.

Controle

Na het voltooien van de formaliteiten wordt u doorgestuurd naar onze spoedtandarts, en volgens uw consult zullen de tests en behandeling worden voorgesteld.

Let op:

  • Wij behandelen spoedeisende tandheelkundige zorg alleen tussen 9.00 uur en 18.00 uur, 5 dagen per week.
  • De reserveringskosten, inclusief eventuele radiologische opnamen, bedragen 195. Voor wortelkanaalbehandelingen of tandextracties wordt doorgaans een materiaaltoeslag van € 15-35 in rekening gebracht. 

Veelgestelde vragen

Waar kan ik spoedeisende tandheelkundige zorg krijgen?

U kunt contact opnemen met Euro-dent. Als u een spoedafspraak nodig heeft in Antwerpen, België, zullen onze tandartsen hun best doen om een last-minute afspraak voor u te regelen. Voor spoedgevallen reserveren we een aantal afspraken op dezelfde dag, dus bel zo vroeg mogelijk op de dag.

Hoe kan een spoedtandarts u helpen?

Tandartsen die gespecialiseerd zijn in spoedeisende zorg, kunnen snel een diagnose stellen en bepalen welke behandeling voor verschillende spoedeisende hulp nodig is. Bij een algemene tandarts kan de procedure moeilijk zijn om dezelfde dag een behandeling in te plannen, maar een spoedtandarts is gespecialiseerd in het snel behandelen van patiënten.

Hebben eerstehulpafdelingen in ziekenhuizen tandartsen?

Een tandarts is over het algemeen niet aanwezig op de spoedeisende hulp van ziekenhuizen. Patiënten op de eerste hulp krijgen meestal antibiotica of pijnstillers en moeten contact opnemen met hun tandarts.

Ik heb een tandheelkundig noodgeval. Wat moet ik doen?

Neem contact op met uw tandarts als u denkt spoedeisende tandheelkundige zorg nodig te hebben. Aangezien tandartsen vaak alleen voor dergelijke gevallen plaatsen voorzien of u kunnen doorverwijzen naar een praktijk met tandheelkundige hulpdiensten zoals Euro-dent, kan het mogelijk zijn om op deze manier snel behandeld te worden

Wat is een spoedwortelkanaalbehandeling?

De procedure heeft twee doelen: het verwijderen van infectie of beschadiging van de pulp en het herstellen van de tand, hetzij met een kroon of een andere tandheelkundige restauratieprocedure.

Een Engelssprekende tandarts vinden in België

Bij Euro-dent hoeft u zich geen zorgen te maken over de taalbarrières en vindt u de beste Engelssprekende tandartsen in België. We hebben experts met veel ervaring in het bedienen van patiënten in de Engelse taal.

De beste beoordelaars van de kwaliteit en
klantenservice van onze tandheelkundige
behandelingen zijn onze patiënten.

Bekijk wat onze patiënten te zeggen hebben over het personeel en de service.

Call Now ButtonCall Now