Eurodent Map Icon
Call at Eurodent
Eurodent Message
Eurodent Whatsapp icon

Tandprothese

Gebitsprothese

Vindt u uw uiterlijk niet mooi omdat uw tanden of andere kaak- of gehemeltestructuren ontbreken? Laat ons helpen! Tandprothese( tandprothese) is een term die een verscheidenheid aan tandprothesen omvat.

Met Eurodent krijgen uw tanden hun volledige functionaliteit en esthetiek terug, wordt uw tandgezondheid verbeterd en kunt u de perfecte glimlach krijgen die u altijd al wilde hebben. 

Wij garanderen:

  • Hulp na de operatie
  • Kwaliteitsbehandelingen
  • State-of-the-art apparatuur

Gebitsprothese

Vindt u uw uiterlijk niet mooi omdat uw tanden of andere kaak- of gehemeltestructuren ontbreken? Laat ons helpen! Tandprothese( tandprothese) is een term die een verscheidenheid aan tandprothesen omvat. 

Met Eurodent krijgen uw tanden hun volledige functionaliteit en esthetiek terug, wordt uw tandgezondheid verbeterd en kunt u de perfecte glimlach krijgen die u altijd al wilde hebben.

Wij garanderen:

  • Hulp na de operatie
  • Kwaliteitsbehandelingen
  • State-of-the-art apparatuur
Prices at Eurodent

Investeer in een kunstgebit tegen de beste prijs!

Eurodent- gaurantee assurance

Gegarandeerde hulp na de operatie!

Eurodent-Quality Assuarance

Een toonaangevend prothesemerk naar internationale maatstaven!

Wat is een tandprothese?

Protheses zijn tandheelkundige apparaten die ontbrekende tanden vervangen of gebitsafwijkingen verdoezelen. Een ontbrekende tand kan het kauwen bemoeilijken en kan zelfs leiden tot tandvleesaandoeningen. Het verlies van een tand kan ook de gezondheid van andere tanden in gevaar brengen en de integriteit van het kaakbot bedreigen. 

Kunstgebitten, kronen, bruggen en veneers behoren tot de tandheelkundige apparaten die u kunt krijgen, en u kunt ze verwijderen of permanent aan uw mond laten bevestigen.

Waarom heb je een gebitsprothese nodig?

Vermindering van botverlies

 

Tandverlies veroorzaakt botverlies in de mond. Er is een verhoogd risico hierop wanneer de tand niet wordt vervangen, vooral wanneer meerdere tanden verloren gaan. Door een vervangende tand aan te bieden, oefenen tandprothesen dezelfde druk uit als natuurlijke tanden op het kaakbot. Als gevolg hiervan wordt botverlies geminimaliseerd.

Ondersteunt partiële prothesen

 

Loszittend tandvlees, pijn in de mond en parodontitis of tandcariës zijn enkele van de bijwerkingen van partiële prothesen. Een gebitsprothese biedt de juiste hoeveelheid ondersteuning aan een gedeeltelijk kunstgebit vanwege het uitgebreide behandelings- en zorgproces.

Onderhoud en rehabilitatie van de mondholte

Momenteel is er geen restauratieve tandheelkundige ingreep die zo efficiënt en effectief is als prothetische tandheelkunde. Het geeft patiënten de beste resultaten binnen de kortste tijd omdat het gebruik maakt van geavanceerde technologieën zoals elektronenmicroscopie, 3D-beeldvorming en nanotechnologie-implantaten.

Verbeterde kwaliteit van leven voor patiënten

Tandprothesen verbeteren de algehele mondgezondheid van tandheelkundige patiënten aanzienlijk, in tegenstelling tot andere tandheelkundige processen. Patiënten voelen zich comfortabeler en zelfverzekerder na het plaatsen van tandprothesen, omdat ze erg lijken op hun natuurlijke tanden. Bovendien zullen patiënten niet te maken krijgen met situaties zoals voedselinsluiting en zullen ze daarom minder tijd besteden aan het verzorgen van hun tanden.

Neem voor meer informatie contact op met onze tandartspraktijk!

We zijn hier om te helpen. U kunt contact opnemen met ons team door ons te bellen of een e-mail te sturen.

Ontvang vandaag nog uw behandelplan Mail ons
eurodent-dentist

Soorten tandprothesen

Dental Crown

 

 

Kronen bedekken beschadigde tanden. Het materiaal kan metaal of porselein zijn. Wanneer tanden afgebroken, gebarsten, versleten of gebarsten zijn, zijn kronen de meest effectieve langetermijnoplossingen. Deze kronen worden over het algemeen als permanent beschouwd. Bij goed onderhoud zou een kroon 5 tot 15 jaar of zelfs langer mee moeten gaan. Volg bij het poetsen en flossen van een tand met een kroon de regels zoals u zou doen voor elke andere tand.

Kunstgebit

Een prothese is een prothese die perfect aansluit op het tandvlees en eruitziet en functioneert als een natuurlijke tand. Het wordt ook wel eens een valse tand genoemd. Welk type gebitsprothese voor u geschikt is, hangt af van hoeveel tand er ontbreekt en uw persoonlijke voorkeuren. Enkele veel voorkomende soorten gebitsprothesen zijn:

  • Volledige prothesen 
  • Uitneembare partiële prothesen 
  • Vaste partiële prothesen.
  • Implantaatgedragen kunstgebit

Implantaat Het

 

 

vervangen van een ontbrekende tand door een tandheelkundig implantaat is een optie. Prothesen zoals deze worden in het kaakbot ingebracht en op hun plaats gehouden terwijl er nieuw bot omheen wordt gevormd. De kwaliteit van leven kan sterk worden verbeterd door duurzame implantaten.

Tandbrug

 

Tandbruggen bieden een alternatief voor implantaten of kunstgebitten wanneer een of meer van uw tanden ontbreken. Een tandheelkundige brug vult de ruimtes op die zijn ontstaan ​​door ontbrekende tanden. Er zijn meestal twee uiteinden van een brug die zijn verankerd aan natuurlijke tanden, en de kunsttanden kunnen pontics of kunstgebitten zijn. Een implantaat kan worden gecombineerd met een brug voor comfort en stabiliteit.

Dental Veneers

 

 

Een fineer is een dunne, op maat gemaakte schaal die natuurlijke tanden bedekt om hun kleur en uiterlijk te verbeteren. Uw gebit moet relatief gezond zijn om fineer aan te brengen. Veneers gaan doorgaans tussen de tien en vijftien jaar mee; ze worden vaak vervangen als ze beschadigd lijken.

Boek vandaag nog uw consult!

Boek nu voor een zelfverzekerde glimlach

Bel ons Mail ons
Eurodent- Dentist on call

Classificatie van tandprothese

Vaste prothesen (bijv. kronen, bruggen)

 

Bij vaste prothesen worden ontbrekende tanden vervangen door protheses, zoals kronen en bruggen. In tegenstelling tot uitneembare tandheelkunde, hoeven vaste protheses niet constant te worden verwijderd en worden ze gebruikt in plaats van kunstgebitten en partiëlen. Restauratieve tandheelkunde kan ook worden gebruikt in combinatie met vaste tandprothesen.

Uitneembare prothesen (bijv. gedeeltelijke, gegoten model, volledige prothesen)

 

Bij uitneembare prothesen wordt de prothese verwijderd en vervangen door zachte weefsels en tanden, beter bekend als kunstgebitten.
Een volledig kunstgebit kan de ontbrekende tanden vervangen, of sommige tanden moeten mogelijk worden vervangen door een gedeeltelijk kunstgebit. Degenen die aan de bovenste en onderste boog werken, kunnen beide soorten kunstgebit gebruiken. Kunststof (acryl) of een combinatie van metaal en kunststof kan worden gebruikt.

Een combinatie van vaste en uitneembare gebitsprothesen (bijv. bevestigingsprothesen)

 

Een gecombineerde prothese bestaat uit twee delen: een vast deel en een uitneembaar deel. De vaste onderdelen bestaan ​​uit porseleinen kronen op natuurlijke tanden en de uitneembare onderdelen worden met een drukknop bevestigd.

Deze procedure is perfect voor patiënten die hun voortanden hebben verloren door ziekte of ongeval. Als de resterende tanden te ver uit elkaar staan ​​om een ​​traditionele brug te laten werken, kan dit een ideale oplossing zijn.

De implantaatgedragen prothesen (ondersteund, implantaatgedragen)

 

Een implantaatgedragen prothese is een hulpmiddel of een reeks hulpmiddelen die op zijn plaats wordt gehouden door tandheelkundige implantaten. Implantaten die protheses ondersteunen, worden abutment-sites genoemd en dit is een herstellende tandheelkundige optie voor mensen met ontbrekende tanden.

Waarom kiezen voor Euro-dent voor Tandprothese?

Eurodent is geïntegreerde prothetische tandheelkunde om hoogwaardige service te garanderen. Onze uitgebreide selectie van prothetische oplossingen op de polikliniek zal elke patiënt in staat stellen een gezonde, aantrekkelijke glimlach te bereiken, wat een belangrijk aspect is van het algehele gelaatsuitdrukking in de huidige samenleving. Door het gebruik van onze ultramoderne en geschikte technologie in onze onderzoekskamers met hoogwaardige apparatuur, bieden we uitstekende prothetische oplossingen voor onze patiënten. De tandartsen en het medisch personeel van de kliniek bieden expertise op hoog niveau die de kliniek onderscheidt van andere tandartspraktijken.

Bekijk wat onze patiënten te zeggen hebben

over het personeel en de service.

De beste beoordelaars van de kwaliteit en klantenservice van onze tandheelkundige

behandelingen zijn onze patiënten.

Call Now ButtonCall Now