Search
Close this search box.

Kronen en bruggen

Uw glimlach herstellen

Crown-and-bridges-main

Kronen & Bruggen: Herstel van Uw Glimlach

Kronen en bruggen zijn onmisbare oplossingen om tanden te vervangen of te herstellen. Ze worden met precisie vervaardigd en hebben als doel de natuurlijke vorm en functie van uw oorspronkelijke tanden en kiezen na te bootsen.
Beschouw een kroon als een beschermende kap die naadloos over een bestaande tand of kies past. Stevig bevestigd met een gespecialiseerde lijm, helpt het de tand zijn natuurlijke vorm en functionaliteit te herwinnen.

Wanneer is een Kroon Aanbevolen?

Een kroon kan de voorkeursoplossing zijn in situaties waar:
– Een aanzienlijk deel van de tand is afgebroken, waardoor een vulling niet haalbaar is. – Er een behoefte is aan esthetische verbetering, vooral in gevallen van misvormde tanden of opvallende verkleuringen.
Een brug dient om één of meerdere ontbrekende tanden en/of kiezen te vervangen. Het steunt op twee pijlers: de tanden of kiezen aan weerszijden van de open plek. Het tussenliggende deel van de brug, waar de tand ontbreekt, staat bekend als de ‘dummy’ of ’tussendeel’. Er bestaan verschillende soorten bruggen, waaronder de klassieke brug, de etsbrug en de vrij-eindigende brug.
Een tandbrug is niet enkel waardevol voor het verbeteren van kauwfunctie en esthetiek, maar speelt ook een cruciale rol in het voorkomen dat aangrenzende tanden verschuiven naar de open ruimte gecreëerd door een ontbrekende tand of kies.

Neem hier contact met ons op

Telefoon

(0)3-4498374

Werkuren

Ma - Vr: 9:00 - 18:30 uur

Stuur ons een bericht en wij bellen u snel terug:

Euro-Dent Mortsel:

Prins Leopoldlei 8 – 10, 2640 Mortsel, Antwerp regio

Euro-Dent Humbeek:

Dorpsstraat 14, 1851 Humbeek, Belgium

Hier kunt u ook een afspraak inplannen:

Behandelingsprocedure*

Doorgaans zijn er 2 tot 3 afspraken met onze tandarts nodig om een kroon of brug succesvol te plaatsen.

tooth-reshape

1. Eerst wordt een deel van de tand bijgewerkt om voldoende ruimte te creëren voor de kroon of brug.

plaster-model

2. De tandarts maakt vervolgens nauwkeurige afdrukken met gespecialiseerd afdrukmateriaal. Deze worden naar een tandtechnisch laboratorium gestuurd waar een gipsmodel wordt voorbereid. Op basis hiervan wordt de kroon of brug vervaardigd.

exact-shade

3. Er wordt een exacte kleur gekozen om ervoor te zorgen dat de kroon of brug naadloos aansluit bij de aangrenzende tanden.

provisional-crown

4. Tussen het moment van de afdruk en de plaatsing, meestal een periode van ongeveer 2 weken, wordt een voorlopige kroon geplaatst. Deze dient als tijdelijke bescherming voor de bijgewerkte tand.

Tandheelkundige behandeling Antwerpen Regio

Welkom bij Euro-Dent Tandartspraktijk Antwerpen regio, België, waar uw mondgezondheid centraal staat. In onze praktijk geven wij prioriteit aan een persoonlijke aanpak, zodat elke patiënt geïndividualiseerde zorg en aandacht krijgt. Ons toegewijde team streeft ernaar om hoogwaardige tandheelkundige diensten te bieden die zijn afgestemd op uw unieke behoeften.

Materials-for-Crowns-and-Bridges

Materialen voor Kronen en Bruggen

In de hedendaagse tandheelkunde zijn er diverse materialen beschikbaar voor het vervaardigen van kronen en bruggen. Onze tandarts beoordeelt zorgvuldig elke individuele situatie om de beste optie te bepalen. Rekening houdend met uw voorkeuren kunnen de gekozen materialen variëren van porselein, metaal, of een combinatie van beide, tot geavanceerde materialen zoals e-max, goud en zirkonium.

Cost-of-Crowns-and-Bridges

Kosten van Kronen en Bruggen

De prijs is afhankelijk van het type, de gekozen materialen en eventuele extra procedures zoals tandreconstructie of specifieke plaatsingsmethoden. Na de eerste beoordeling zal onze tandarts een gedetailleerde kostenraming verstrekken. Als u een tandartsverzekering heeft, kunnen een deel van de kosten mogelijk vergoed worden.

Care-for-Crowns-and-Bridges

Onderhoud van Kronen en Bruggen

Het is vooral belangrijk om de tandvleesrand rondom de kroon of brug goed te reinigen. Door een goede reiniging vermindert het risico op tandplakvorming en daarmee ook het ontstaan van gaatjes en ontstekingen langs de rand van de kroon of brug. Naast het normale tandenpoetsen is het aan te raden om tandenstokers, speciale borstels en/of tandzijde te gebruiken. Uw tandarts zal u hierover verder adviseren.

Lifespan-of-Crowns-and-Bridges

Levensduur van Kronen en Bruggen

Kronen en bruggen zijn doorgaans ontworpen om minimaal 10 jaar mee te gaan. Echter, hun levensduur kan worden beïnvloed door goede verzorging en natuurlijke slijtage over de jaren heen.

Post-Treatment-Sensitivity

Gevoeligheid na de Behandeling

Na het plaatsen van een kroon of brug kunt u wat gevoeligheid of licht ongemak ervaren. Meestal is dit slechts tijdelijk.

0
Tandheelkundige implantaten
tot 1 dagen
Voor de eerste behandeling
0
Jarenlange ervaring
0
Klinieken in Antwerpen

Sluit u aan bij duizenden tevreden klanten