Search
Close this search box.

Tandheelkundige Noodgeval

Spoedtandarts in België

dental-emergency

Tandartspraktijk Euro-Dent in Antwerpen regio en Grimbergen regio staan voor u klaar

Is er iets erger dan midden in de nacht wakker worden door een kloppende tandpijn of het ontdekken van een losgekomen kroon? Of problemen ondervinden met eten vanwege ontstoken tandvlees? Geen zorgen! Euro-Dent staat klaar om aan al uw dringende tandheelkundige behoeften te voldoen! Of u nu al langer patiënt bij ons bent of nieuw bent in onze kliniek, u kunt vertrouwen op Euro-Dent om uw tandheelkundige noodsituaties snel aan te pakken.

Onze Belofte:

  • Zeer Bekwame Tandartsen
  • Uitgebreide Nazorgdiensten
  • Diensten tegen betaalbare prijzen

Sluit u aan bij duizenden tevreden klanten

Neem hier contact met ons op

Telefoon

(0)3-8082109

Werkuren

Ma - Vr: 9:00 - 18:30 uur

Stuur ons een bericht en wij bellen u snel terug:

Euro-Dent Mortsel:

Prins Leopoldlei 8 – 10, 2640 Mortsel, Antwerp regio

Euro-Dent Humbeek:

Dorpsstraat 14, 1851 Humbeek, Belgium

Hier kunt u ook een afspraak inplannen:

Waarom Euro-Dent Kiezen voor Uw Tandheelkundige Noodgeval?

Bij een tandheelkundig noodgeval is tijdige en deskundige zorg van essentieel belang. Situaties zoals infecties of beschadigde tanden vereisen onmiddellijke behandeling om te voorkomen dat ze uitgroeien tot ernstige problemen. Euro-Dent is niet zomaar een spoedtandartspraktijk; wij zijn een toegewijd team van specialisten die bekwaam zijn in dringende tandzorg, altijd klaar om patiënten zonder afspraak te helpen. Ons doel is om dringende tandheelkundige oplossingen te bieden wanneer ze het meest nodig zijn. Dus of het nu vroeg in de ochtend is, laat in de avond of tijdens het weekend, aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Veelvoorkomende Tandheelkundige Noodgevallen

toothache

Kiespijn

In de tandheelkunde is pijn altijd een zorgpunt omdat het verschillende aandoeningen kan signaleren, waaronder tandbederf. Bij kiespijn, vooral als het gepaard gaat met symptomen zoals zwelling, is het essentieel om onmiddellijk zorg te zoeken.

Chipped-or-broken-teeth

Afgebroken of Gebroken Tanden

Een afgebroken of gebroken tand kan zelfs de mooiste glimlach verpesten. Hoewel sommige breuken misschien geen pijn veroorzaken, kan een scheur die zich uitstrekt tot de wortel van de tand intense ongemakken veroorzaken. In dergelijke gevallen is een dringend bezoek aan de tandarts nodig.

lost-filling-or-crown

Verloren Vulling of Kroon

Vullingen en kronen zijn ontworpen om beschadigde tanden te herstellen, zowel qua uiterlijk als functionaliteit. Wanneer ze losraken of eruit vallen, is directe behandeling noodzakelijk om verdere complicaties en mogelijke infecties te voorkomen.

abscess

Abces

Orale infecties, vooral die zich voordoen aan de tandvleeslijn of aan de wortel van een tand, vereisen serieuze aandacht. Indien onbehandeld, kunnen deze infecties zich verspreiden en naburige tanden, tandvlees en zelfs systemische complicaties in gevaar brengen. Een noodtandheelkundige ingreep is in dergelijke gevallen cruciaal.

Dislodged-or-Loose-Teeth

Losgemaakte of Losse Tanden

Tanden kunnen losraken of los komen te zitten door trauma of ernstig verval. Echter, met tijdige interventie kan het mogelijk zijn om ze te redden. Als u met zo'n probleem wordt geconfronteerd, neem dan onmiddellijk contact op met de nooddienst om schade aan de tand en de omliggende zenuwen te minimaliseren.

Avulsed-tooth

Uitgeslagen Tand

Als een tand volledig uit zijn socket wordt geslagen, is het essentieel om onmiddellijk een noodtandarts te raadplegen. Hoe langer de tand eruit blijft, hoe groter het risico op schade aan de omliggende zenuwen en bloedvaten.

Hoe kan ik een patiënt kalmeren tijdens een tandheelkundig noodgeval?

Een tandheelkundig noodgeval kan u of iemand die u kent op elk moment overkomen. Weten wat je voor jezelf kunt doen of wat je voor een ander kunt betekenen, is belangrijk. Als u een dringend gebitsprobleem heeft, volg dan deze tips terwijl u op de behandeling wacht.

Stel voor dat u diep ademhaalt: Voordat u actie onderneemt, moet u de situatie onder controle krijgen en uzelf en de patiënt kalmeren. Hen voorstellen diep adem te halen is een geweldige manier om dit te doen. Hierdoor ontstaat er compositie en kunt u de zaak evalueren om te bepalen hoe verder te gaan.

Bekijk de situatie: Als u ziet dat de tand loskomt van de mond, hevig bloedt of opzwelt, kijk dan beter om te bepalen wat het probleem is. Is de tand gebroken of uitgevallen? De volgende stap moet worden genomen als de tand niet intact is.

Bewaar de tand veilig: Als bij de patiënt een tand is uitgeslagen maar deze kan redden, bewaar deze dan op een veilige plek, zodat u hem mee kunt nemen naar ons spoedeisende tandartsziekenhuis.

Hoe gaan we bij Euro-Dent om met tandheelkundige noodgevallen buiten openingsuren?

Bij Euro-Dent geven we voorrang aan het snel en zorgvuldig behandelen van tandheelkundige noodgevallen, ook buiten de reguliere kliniekuren. Dit is hoe onze procedure voor noodgevallen buiten openingstijden werkt:

Bel Ons voor een Directe Afspraak

Neem contact met ons op om een spoedafspraak in te plannen. We reserveren altijd 30 minuten stoeltijd voor noodgevallen. 

Vul het Medisch Formulier in

Bij aankomst krijgt u een medische anamneseformulier om in te vullen.

Consultatie & Behandeling

Na de nodige administratie zal onze spoedtandarts u on

Opmerking:

Wij behandelen tandheelkundige noodgevallen uitsluitend van 9:00 uur tot 18:00 uur, 5 dagen per week. De reserveringskosten, inclusief eventuele radiologische opnames, bedragen €195.derzoeken. Op basis van uw consultatie worden passende tests en behandelingen aanbevolen.

Veelgestelde Vragen

Waar kan ik terecht voor spoeddiensten in de tandheelkunde?

U kunt terecht bij Euro Dent. Als u met spoed een afspraak nodig heeft in Antwerpen, België, zal ons team van tandartsen er alles aan doen om u zo snel mogelijk te helpen. We reserveren enkele plekken speciaal voor afspraken op dezelfde dag in noodgevallen, dus het is raadzaam om ons zo vroeg mogelijk op de dag te bellen.
Spoedtandartsen zijn gespecialiseerd in het snel diagnosticeren en bepalen van de beste behandeling voor verschillende dringende tandheelkundige behoeften. Terwijl het plannen van onmiddellijke behandeling met een algemene tandarts uitdagend kan zijn, is een spoedtandarts uitstekend in het bieden van patiënten snelle zorg.
Typisch hebben ziekenhuis spoedafdelingen geen tandarts in dienst. Patiënten met tandheelkundige problemen krijgen vaak antibiotica of pijnstillers en wordt geadviseerd hun eigen tandarts te raadplegen voor verdere behandeling.
Als u denkt dat u te maken heeft met een tandheelkundige noodsituatie, neem dan onmiddellijk contact op met uw tandarts. Veel tandartspraktijken reserveren specifieke tijdstippen voor dringende gevallen of kunnen u doorverwijzen naar een gespecialiseerde instelling die zich richt op tandheelkundige noodgevallen, zoals Euro-Dent. Op deze manier kunt u mogelijk snel behandeld worden.
Een spoedwortelkanaalbehandeling is een procedure die vaak nodig is vanwege plotselinge en ernstige tandpijn of trauma. Deze behandeling wordt uitgevoerd om de geïnfecteerde of beschadigde pulpa uit de binnenkant van een tand te verwijderen. De belangrijkste doelstellingen zijn het elimineren van pijn, het voorkomen van de verspreiding van infecties, en het behouden van de tand. Nadat de beschadigde pulpa is verwijderd, wordt de tand meestal afgesloten en kan deze worden hersteld met een kroon of een andere tandheelkundige restauratiemethode om de functionaliteit en het uiterlijk te garanderen.
Gezondheidszorg navigeren in een vreemd land kan soms uitdagend zijn vanwege taalbarrières. Echter, bij Euro-Dent zorgen we ervoor dat taal geen belemmering vormt voor uw tandheelkundige zorg. We zijn trots op het hebben van enkele van de beste Engelssprekende tandartsen in België. Ons team is niet alleen bekwaam in tandheelkunde, maar ook bedreven in het verlenen van zorg aan onze patiënten in het Engels. Bij ons ervaart u naadloze communicatie en eersteklas tandheelkundige diensten.