Search
Close this search box.

Verstandskies Extractie

Vertrouw op Euro-Dent voor een probleemloze ervaring bij het trekken van verstandskiezen. Ons team van professionals combineert jarenlange ervaring, de nieuwste technieken en geavanceerde hulpmiddelen om te zorgen dat uw procedure vlekkeloos verloopt. Bij Euro-Dent zijn we toegewijd aan het leveren van topkwaliteit tandheelkundige diensten, gericht op het herstellen van de functionaliteit en uitstraling van uw tanden, het verbeteren van uw tandheelkundige gezondheid, en het schenken van de stralende glimlach waar u altijd van hebt gedroomd.
Wisdom-tooth-extraction-main

Onze Belofte Aan U

– Uitgebreide ondersteuning na de operatie – Betrouwbare getuigenissen van tevreden klanten – De top van diensten binnen de sector

De Noodzaak van Verstandskies Extractie

Het trekken van verstandskiezen wordt vaak noodzakelijk vanwege hun mogelijke invloed op de omliggende tanden. Meestal heeft de mond niet voldoende ruimte om de groei van verstandskiezen te accommoderen vanwege de aanwezigheid van andere tanden. Desondanks proberen deze tanden door te breken, wat kan leiden tot groei in verschillende richtingen binnen de kaak, inclusief horizontaal.

Neem hier contact met ons op

Telefoon

(0)3-8082109

Werkuren

Ma - Vr: 9:00 - 18:30 uur

Stuur ons een bericht en wij bellen u snel terug:

Euro-Dent Mortsel:

Prins Leopoldlei 8 – 10, 2640 Mortsel, Antwerp regio

Euro-Dent Humbeek:

Dorpsstraat 14, 1851 Humbeek, Belgium

Hier kunt u ook een afspraak inplannen:

Redenen voor Verstandskies Verwijdering

Injuries-to-Other-Teeth

1. Letsel aan Andere Tanden

Een extra kies kan andere tanden verschuiven, wat leidt tot ongemak en mogelijke kaakproblemen.

damage-to-the-jaw

2. Schade aan de Kaak

Cysten kunnen zich vormen rond een opkomende verstandskies. Als ze niet worden behandeld, kunnen ze de kaak uithollen en zenuwen beschadigen. Het trekken van de tand helpt deze risico's te verminderen.

Sinus-Issues

3. Sinus Problem

Complicaties van verstandskiezen kunnen sinuspijn, ontsteking en druk veroorzaken. Daarom is verwijdering noodzakelijk

Gum-Inflammation

4. Tandvleesontsteking

Het tandvlees rond een verstandskies kan opzwellen, wat het moeilijk maakt om te reinigen en een goede mondhygiëne te behouden.

cavities

5. Gaatjes

Bacteriële groei kan floreren in zakken die zich vormen tussen tanden door gezwollen tandvlees, wat leidt tot gaatjes.

Alignment

6. Uitlijning

Geïmpacteerde verstandskiezen kunnen de mond overbevolken, wat mogelijk orthodontische interventies vereist. Deze drukte kan zelfs de uitlijning van aangrenzende tanden beïnvloeden.

Tandheelkundige behandeling Antwerpen Regio

Welkom bij Euro-Dent Tandartspraktijk Antwerpen regio, België, waar uw mondgezondheid centraal staat. In onze praktijk geven wij prioriteit aan een persoonlijke aanpak, zodat elke patiënt geïndividualiseerde zorg en aandacht krijgt. Ons toegewijde team streeft ernaar om hoogwaardige tandheelkundige diensten te bieden die zijn afgestemd op uw unieke behoeften.

Wisdom-Tooth-Removal-Procedure-and-Recovery

Procedure voor het Verwijderen van Verstandskiezen en Herstel

Voordat de extractie van verstandskiezen wordt gestart, wordt een grondig mondeling onderzoek en röntgenfoto's uitgevoerd. Dit helpt bij het bepalen van de locatie en positionering van de verstandskiezen. Voor uw comfort zal uw tandchirurg u begeleiden bij het kiezen van de meest geschikte sedatiemethode. Het extractieproces kan onder algemene of lokale verdoving plaatsvinden, en de hele operatie duurt meestal 60-90 minuten. De duur van de procedure hangt grotendeels af van de complexiteit van de extractie. Na de extractie worden de incisies beveiligd met oplosbare hechtingen. Dit minimaliseert mogelijke bloedingen en bevordert het genezingsproces. Na het uitwerken van de verdoving is het normaal om enig ongemak te ervaren.

Post-Procedure-Recovery

Herstel na de Procedure

De herstelperiode na het verwijderen van verstandskiezen duurt over het algemeen drie tot zes dagen. Lichte bloeding na de operatie is gebruikelijk. Zodra het effect van de verdoving afneemt, kunt u enige stijfheid voelen bij het proberen te openen van uw mond. Hoewel de initiële wond meestal binnen enkele dagen geneest, bestaat de mogelijkheid dat er zelfs weken na de operatie infecties ontstaan. Daarom is het essentieel om tekenen van complicaties te monitoren. Het strikt naleven van de postoperatieve zorginstructies van uw tandarts of chirurg verbetert aanzienlijk het herstelproces en minimaliseert potentiële risico's.

Cost-of-Wisdom-Teeth-Surgery

Kosten van Verstandskies Chirurgie

De kosten voor het verwijderen van verstandskiezen kunnen sterk variëren afhankelijk van verschillende factoren. Elementen die de prijs beïnvloeden zijn de materialen en apparatuur die tijdens de procedure worden gebruikt, de specifieke vereisten van de behandeling, de duur van de procedure, en de keuze van kliniek en tandarts. In België wordt de kost van het trekken van een verstandskies ook beïnvloed door de specifieke toestand van de kies en de medische geschiedenis van de patiënt.

Tandheelkundige implantaten
0
Voor de eerste behandeling
tot 1 dagen
Jarenlange ervaring
0
Klinieken in Antwerpen
0

Nazorg na Verstandskies Extractie

Om het herstel na uw verstandskies extractie te versnellen, is het essentieel om het advies van uw tandarts op te volgen. Hier zijn enkele algemene richtlijnen voor de dagen na uw operatie

Dos

Doen

 • Breng ijs aan op uw wangen of kaak als u zwelling of kleurveranderingen in het tandvlees opmerkt.
 • Gebruik vochtige warmte voor een pijnlijke kaak en oefen met het voorzichtig openen en sluiten van uw mond.
 • Kies voor zachte voeding zoals soepen, pasta en rijst.
 • Blijf goed gehydrateerd door voldoende te drinken.
 • Begin vanaf de tweede dag na de operatie met tandenpoetsen.
 • Neem de door uw tandarts voorgeschreven medicatie om pijn of zwelling te verminderen.
 • Neem bij aanhoudende pijn, zwelling of koorts direct contact op met uw tandarts.

Donts

Niet doen

 • Vermijd het gebruik van een rietje. Het zuigen kan bloedstolsels losmaken die essentieel zijn voor genezing.

 • Spoel uw mond niet te krachtig. Gebruik door de tandarts aanbevolen mondspoelingen.

 • Vermijd knapperige, harde of plakkerige voedingsmiddelen die uw wond kunnen irriteren.

 • Weersta de verleiding om te roken, aangezien dit het genezingsproces kan belemmeren.

 • Zorg ervoor dat u tijdens het poetsen geen bloedstolsels verstoort.

Prijsoverwegingen

Bij het bepalen van de kosten van de procedure spelen verschillende factoren een rol. De belangrijkste factor is de staat van uw tandheelkundige gezondheid. Na een eerste evaluatie, inclusief röntgenfoto's, zal de tandarts de mogelijke behandelingsopties en de bijbehorende kosten met u bespreken.

Sluit u aan bij duizenden tevreden klanten