Search
Close this search box.

Endodontie Wortelkanaalbehandeling

Endodontie Wortelkanaalbehandeling

endodontics

Wanneer is een Wortelkanaalbehandeling Nodig?

Tanden en kiezen bestaan uit kronen die u ziet, en wortels die ze in de kaak verankeren. Binnen elke wortel bevindt zich het wortelkanaal gevuld met bloedvaten en zenuwvezels, ook bekend als de pulp. Als deze pulp ontstoken raakt door problemen zoals tandbederf, trauma, of bacteriële infecties, wordt een wortelkanaalbehandeling noodzakelijk.

Veel voorkomende tekenen van ontsteking variëren van gevoeligheid voor warme of koude dranken tot ernstige pijn. Indien onbehandeld, kan de ontsteking leiden tot de dood van het tandweefsel, zich verspreiden naar het kaakbot en mogelijk resulteren in tandverlies.

Snelle Reactie bij Euro Dent

Wij geven prioriteit aan onmiddellijke zorg en hebben geen wachttijd voor wortelkanaalbehandelingen. U kunt meestal binnen enkele dagen of zelfs binnen 24 uur in noodgevallen een afspraak krijgen.

Verwezen door Uw Tandarts?

Neem contact met ons op als u bent doorverwezen voor een gespecialiseerde wortelkanaalbehandeling. Breng alle doorverwijsdocumenten en röntgenfoto’s mee, tenzij ze al naar ons zijn gemaild.

Neem hier contact met ons op

Telefoon

(0)3-8082109

Werkuren

Ma - Vr: 9:00 - 18:30 uur

Stuur ons een bericht en wij bellen u snel terug:

Euro-Dent Mortsel:

Prins Leopoldlei 8 – 10, 2640 Mortsel, Antwerp regio

Euro-Dent Humbeek:

Dorpsstraat 14, 1851 Humbeek, Belgium

Hier kunt u ook een afspraak inplannen:

Procedure van de Wortelkanaalbehandeling

1. Er wordt een initiële röntgenfoto gemaakt. 2. De tandarts zal de röntgenfoto bekijken, een diagnose stellen en de volgende stappen bespreken. 3. Onder lokale verdoving wordt de tand of kies geopend, het ontstoken weefsel verwijderd, het kanaal gereinigd en gedesinfecteerd. 4. De gereinigde kanalen worden vervolgens gevuld en de tand wordt weer afgesloten met een vulling. Als er een tweede sessie nodig is, zal uw tandarts de voortgang monitoren met röntgenfoto’s. Na de behandeling kan een kroon worden aanbevolen om de tand te versterken. Indien u naar ons bent doorverwezen, sturen wij een gedetailleerd rapport terug naar uw verwijzende tandarts.

Tandheelkundige behandeling Antwerpen Regio

Welkom bij Euro-Dent Tandartspraktijk Antwerpen regio, België, waar uw mondgezondheid centraal staat. In onze praktijk geven wij prioriteit aan een persoonlijke aanpak, zodat elke patiënt geïndividualiseerde zorg en aandacht krijgt. Ons toegewijde team streeft ernaar om hoogwaardige tandheelkundige diensten te bieden die zijn afgestemd op uw unieke behoeften.

Veelgestelde Vragen

Kan een wortelkanaalbehandeling op elke kies of tand worden uitgevoerd?

Niet altijd. Soms is het door complicaties niet meer nuttig om een wortelkanaalbehandeling uit te voeren. In dergelijke gevallen is het vaak de enige oplossing om de tand te trekken. Als dit het geval is, zal uw tandarts met u alternatieve behandelopties bespreken om de getrokken tand te vervangen of aan te pakken.

Dankzij het gebruik van verdoving, in combinatie met onze moderne apparatuur, en de expertise van onze tandarts die al meer dan 25.000 wortelkanaalbehandelingen met succes heeft afgerond, is de procedure meestal pijnloos of slechts minimaal pijnlijk.
De duur van een wortelkanaalbehandeling varieert op basis van het aantal wortelkanalen en hun complexiteit. Gewoonlijk zijn tanden met één wortel sneller te behandelen dan die met meerdere kanalen. Hierdoor kan de behandeling variëren van 45 minuten tot anderhalf uur. Hoewel sommige procedures in één sessie kunnen worden afgerond, kunnen anderen meerdere bezoeken vereisen, waarbij vervolgbehandelingen één tot twee weken uit elkaar zijn gepland. Ongeveer zes maanden na de behandeling wordt een korte vervolgconsultatie gepland. Tijdens deze sessie wordt een röntgenfoto van de behandelde tand of kies gemaakt om te controleren of er nog ontstekingen zijn. Zelfs als u geen ongemak ervaart, is het essentieel om deze controle bij te wonen, omdat problemen nog steeds op röntgenfoto’s kunnen verschijnen. Deze opvolging is cruciaal, maar meestal zijn de resultaten positief en is alles in orde. Als u door uw eigen tandarts naar ons bent doorverwezen, ontvangen zij altijd een uitgebreid rapport van ons, compleet met afbeeldingen.
Doorgaans vertonen tanden geen verkleuring na een wortelkanaalbehandeling. Mocht u echter enige kleurverandering opmerken, wees dan gerust dat uw tandarts dit meestal kan aanpakken en corrigeren. Er zijn verschillende methoden om dergelijke verkleuring te corrigeren. Als u veranderingen opmerkt, neem dan alstublieft contact met ons op voor een consult of neem contact op met uw primaire tandarts als u naar ons bent doorverwezen.
Het is niet ongebruikelijk om enig ongemak of pijn te voelen na het ondergaan van een wortelkanaalbehandeling. Deze napijn kan enkele dagen aanhouden terwijl het weefsel geneest. Een betrouwbare pijnstiller kan dit ongemak effectief beheersen. In principe zijn antibiotica niet nodig, maar ze kunnen worden voorgeschreven in zeldzame gevallen waarin de napijn ongewoon intens is. Als u ernstige pijn ervaart, is het essentieel om contact met ons op te nemen. Onze tandarts zal het behandelde gebied opnieuw willen beoordelen, eventuele problemen aanpakken en indien nodig antibiotica voorschrijven.
Tandheelkundige implantaten
0
Voor de eerste behandeling
tot 1 dagen
Jarenlange ervaring
0
Klinieken in Antwerpen
0

Nazorg Aanbevolen door Experts

Het is cruciaal om alle aanbevelingen van uw tandarts nauwgezet te volgen. Er zijn echter enkele algemene adviezen, zoals de onderstaande, die ervoor zorgen dat u geen problemen zoals infecties ondervindt en een snelle genezing heeft met uitstekende resultaten.

Medication

Onthoud altijd om uw medicijnen zoals voorgeschreven in te nemen. Na een tandimplantaatprocedure in Antwerpen kan de tandarts bepaalde medicijnen voorschrijven om het genezingsproces te bevorderen. Het vergeten van deze medicijnen kan leiden tot complicaties, waaronder infecties.

Avoiding-Smoking

Een van de meest kritieke aspecten van een snel herstel is het vermijden van roken. Het wordt aangeraden om zo lang mogelijk niet te roken, hoewel de minimum voorgestelde tijd om te onthouden een maand is.

Diet

Nu u een nieuwe tand of tanden heeft, is het aan te raden om voorzichtig te zijn met wat u eet. Vermijd voedsel dat intensief kauwen vereist.

Strenuous-Physical-Activity

Bovendien raden implantaatspecialisten af om op de dag van de operatie zware lichamelijke inspanningen te verrichten om mogelijke complicaties zoals bloedingen te voorkomen.

Prijsbepaling

Er zijn verschillende factoren die een rol spelen bij het bepalen van de kosten van de procedure. De voornaamste factor is de staat van uw gebitsgezondheid. Na een eerste evaluatie, inclusief röntgenfoto's, zal de tandarts mogelijke behandelingsmogelijkheden en de bijbehorende kosten met u bespreken.

Sluit u aan bij duizenden tevreden klanten