Search
Close this search box.

Tandimplantaten: doel, procedure en kosten

Tandimplantaten: doel, procedure en kosten

Tegenwoordig worden tandheelkundige implantaten in de tandheelkunde beschouwd als de kwaliteit van prothetische vervanging van ontbrekende tanden. Deze “kunsttandwortel” dient op zijn beurt om een ​​vervangende tand of brug te dragen.

De meeste tandheelkundige implantaten zijn gemaakt van titanium, waardoor ze in het bot kunnen worden geïntegreerd zonder te worden herkend als een overzees object in ons lichaam. In het huidige scenario is het slagingspercentage voor tandheelkundige implantaten ongeveer 98%.

 

Waarom zou u voor een tandheelkundig implantaat gaan?

 

Als het gaat om het vervangen van tanden die ontbreken of beschadigd zijn, heeft u verschillende mogelijkheden. Een optie die echter boven de rest uitsteekt, zijn tandheelkundige implantaten.

Tandheelkundige implantaten bieden voordelen die andere tandvervangende alternatieven, zoals een kunstgebit of bruggen, niet kunnen bieden. Dit zijn de grootste voordelen van deze innovatieve optie:

 

Voorkomt

 

botverlies Als u tanden verliest, heeft u mogelijk ook de neiging om botmassa in uw kaak te verliezen. Dit komt doordat uw kaakbot de stimulatie nodig heeft die het krijgt wanneer uw tanden zich aansluiten om hun massa te behouden. Tandheelkundige implantaten zijn de enige optie voor het vervangen van tanden ter vervanging van stimulatie van het kaakbot, waardoor botverlies wordt tegengegaan.

 

Past bij uw natuurlijke tanden

 

Tandimplantaten zijn verkrijgbaar in grote vormen en maten. Uw tandarts zal met u samenwerken om implantaten te stylen die passen bij de kleur van uw omringende tanden en perfect in de opening passen.

 

Herstelt de bijtkracht

 

Omdat tandheelkundige implantaten in uw kaak worden verankerd met een titanium stift die het complexe lichaamsdeel vervangt, kunt u met min of meer dezelfde kracht bijten als u samen met uw natuurlijke tanden zult gebruiken.

Andere opties voor het vervangen van tanden herstellen bijna de maximale hoeveelheid van uw bijtkracht niet, omdat ze bovenop het tandvlees zitten en niet ter plaatse verankerd zijn.

 

Voorkomt veranderingen in de vorm van uw gezicht

 

Uw tanden helpen uw gezichtsstructuur te ondersteunen. Als u echter eenmaal tanden verliest, verliest u die steun, waardoor uw gezicht uiteindelijk van vorm verandert, waardoor u er ouder uitziet.

Zou geenkrijgen Kunsttanden moeten

 

gaatjesnog steeds worden verzorgd om te voorkomen dat bacteriën zich in uw mond ophopen en infecties veroorzaken, maar de stof waaruit tandheelkundige implantaten zijn gemaakt, kan niet bederven. U hoeft zich dus nooit zorgen te maken dat u gaatjes in uw tandheelkundige implantaten krijgt!

Onderhoudsvriendelijk Voor

 

Het verzorgen van tandheelkundige implantaten is eenvoudig! Gewoon poetsen en flossen zoals u normaal zou doen. Voor tandheelkundige implantaten hoeft u niet te winkelen voor speciale producten om ze te schrobben of te verzorgen. In plaats daarvan poets en flos je, precies zoals je dat zou doen met je natuurlijke tanden.

 

Geen gênante uitglijden

 

Patiënten met een kunstgebit voelen zich soms zelfbewust over praten, lachen of eten in het openbaar, omdat een kunstgebit zichtbaar kan verschuiven of in uw mond kan glijden. Tandheelkundige implantaten worden echter stevig ter plaatse verankerd en kunnen u nooit in verlegenheid brengen.

 

Ondersteunt aangrenzende tanden

 

Een opening in uw mond veroorzaakt door een ontbrekende tand kan ervoor zorgen dat de tanden aan weerszijden van de opening van positie veranderen, wat resulteert in een verkeerde uitlijning. Tandheelkundige implantaten vullen het gat, zodat u voor een rechte, gelijkmatige glimlach kunt zorgen.

Een permanente oplossing voor

 

tandverlies Andere opties voor tandvervanging zullen periodiek worden gerepareerd of vervangen, maar tandheelkundige implantaten zijn ontworpen om de rest van uw leven mee te gaan.

Als u een optie voor tandvervanging nodig heeft, moet u tandheelkundige implantaten overwegen. Plan een consult om erachter te komen of u een eerlijke kandidaat bent voor tandheelkundige implantaten.

 

Vereisten voor tandheelkundige implantaten

 

 • Het is belangrijk om uw tandarts alles te laten weten over uw medische toestand (heden en verleden), samen met alle medicijnen die u gebruikt, ongeacht of deze voorgeschreven, alternatief (kruiden) of vrij verkrijgbaar zijn.
 • Uw tandvlees moet in een gezonde conditie zijn.
 • Als er niet genoeg bot is om het implantaat te ondersteunen, worden eerst bottransplantatieprocedures uitgevoerd voordat een stevigere basis voor uw implantaat wordt gevormd.

 

Tandheelkundig implantaat – Procedure

 

 • Eerst wordt het implantaat, dat lijkt op een schroef of cilinder, in uw kaak geplaatst.
 • Gedurende de volgende twee tot zes maanden wordt een kortstondige tandvervangingsoptie over de implantatieplaats gedragen.
 • Als het eenmaal is gehecht, zal de kaakchirurg het implantaat blootleggen en een verlengstuk verbinden. Deze tijdelijke healing cap maakt de muze compleet waarop je nieuwe tand wordt geplaatst. Soms is deze stap niet vereist. Dit kan zijn omdat uw chirurg een implantaat gebruikt waarop het verlengstuk al is bevestigd.
 • Als er later een verlengstuk wordt bevestigd, kan uw tandvlees na de procedure een paar weken genezen.
 • Na een korte tijd zult u weer zelfvertrouwen ervaren in uw glimlach en uw vermogen om een ​​beetje te kauwen en te spreken zoals voorheen.

 

Wat is het gemiddelde besteed aan een tandheelkundig implantaat?

 

Implantaten zijn meestal duurder dan andere methoden voor tandvervanging, en de meeste verzekeringsmaatschappijen dekken doorgaans slechts 10 procent van de vergoedingen. Dekking onder uw medische plan kan ook mogelijk zijn, wedden op het verzekeringsplan en uitleg voor tandverlies. U komt bij ons op kantoor om te debatteren over uw financiële mogelijkheden. Op de lange termijn zijn implantaten echter meestal een goedkopere en goede optie.

Moderne tandheelkundige implantaten worden al meer dan 30 jaar met succes gebruikt. Ze stellen je in staat om te meten hoe je wilt – vol vertrouwen eten, glimlachen, lachen, praten, kussen en genieten van al je dagelijkse bezigheden zonder je zorgen te maken over je gebit.

Bij Euro-Dent aanvaarden we alle belangrijke tandheelkundige ingrepen, waardoor u zich minder zorgen hoeft te maken over de waarde van implantaatbehandeling of orale operaties. We hebben zelfs enorm ervaren en zorgzame medewerkers die levenslange zorg, onderhoud en ondersteuning zullen bieden.

Euro-Dent in België is ook uitgerust met de nieuwste technologie zoals CT-scan, intraveneuze sedatie, bloedplaatjesrijke fibrine, enz. Om niets anders dan de meest effectieve diensten te leveren. Daarom kunt u zich helemaal op uw gemak voelen bij al uw procedures. staat u vrij om met ons in contact te komen om uw consult in te plannen.

 

Hoe de beste implantoloog kiezen?

 

U moet begrijpen dat tandheelkundige implantaten het werk van een specialist zijn, dat het allereerste waar u voor moet zorgen, is dat u alleen met een implantaatspecialist samenwerkt. Ga dus naar uw tandarts, doe internetonderzoek en kijk of hij een algemene tandarts of een gespecialiseerde implantoloog is. Krijg ook informatie over zijn ervaring en dus het aantal jaren in de praktijk. Houd hierbij rekening met de volgende essentiële zaken voor een paar gespecialiseerde implantologen.

 • Zijn bijdrage op het gebied van implantologie, binnen de onderzoeksstijl, werd gepubliceerd in nationale en internationale tijdschriften.
 • Gewonnen prijzen en beloningen.
 • Erkenningen door internationale instanties, certificeringen
 • Tot dusverre geavanceerde technieken gevolgd, slagingspercentages.

 

Conclusie

 

Nu steeds meer tandartsen implantaatdiensten gaan aanbieden, wordt het voor hen belangrijk om zich te vestigen op de meest effectieve tandheelkundige kliniek voor hun behandeling.

Er zijn verschillende vormen van praktijk in India, van een enkele tandartspraktijk tot grote bedrijfsketens van tandheelkundige klinieken. Daarom is het na het zoeken naar een noodzakelijke behandeling, zoals een implantaat, uiterst kritisch en absoluut noodzakelijk om de kwaliteit, de levensduur en het succes van het implantaat en de prothese te verzekeren.

Lees meer artikelen

We zijn hier om te helpen :)

Inhoudsopgave