Advantages of dental implant

Advantage of dental implant

Implantaattandheelkunde is een zeer geavanceerde en effectieve tandvervangingsprocedure die tegenwoordig behoorlijk populair is. Ondanks dat het een dure behandeling is, krijgen jaarlijks talloze mensen implantaten. Exclusief ontworpen om eruit te zien en te functioneren als een normale tand, ze verbeteren de algehele esthetiek van uw glimlach en gezicht.

Dental implants have several advantages, let’s check them out

Can last a lifetime:

Als een goede zorgroutine wordt gevolgd, gaan implantaten naar verwachting een leven lang mee. They have a 98% success rate considering all aspects such as implant position and can easily be used as a long term tooth replacement solution. The grooming routine mainly includes brushing, flossing and regular dental checkups, normally every six months.

 

  • Prevents bone loss:

Elke keer dat je tanden verliest, is de kans op botverlies groot. Het kaakbot heeft de stimulatie nodig die het krijgt wanneer je tanden op elkaar aansluiten om zijn massa te behouden. Daarom is implantologie de enige optie voor tandvervanging die op natuurlijke wijze werkt voor kaakstimulaties en uiteindelijk botverlies voorkomt.

 

  • Supports adjacent teeth:

Dental implants support adjacent teeth and fill in the gap caused by a missing tooth. De opening trekt je tanden uit positie, wat leidt tot een verkeerde uitlijning. Als er bijvoorbeeld een opening tussen uw tanden is, kan dit ertoe leiden dat de aangrenzende tanden aan weerszijden kantelen of in de richting van de opening verschuiven. Implantaten houden aangrenzende tanden stabiel en in goede staat.

 

  • Features like natural teeth:

Het grootste voordeel van implantaten is dat het het algehele kauwvermogen verbetert. De functie en het uiterlijk van implantaten voelen dicht aan bij natuurlijke tanden, waardoor het voor patiënten moeilijk is om het verschil te zien. Je kunt ze gewoon poetsen en flossen!

 

  • Restores the bite force :

Implantaten worden in de kaak verankerd met behulp van een titanium stift, ter vervanging van de wortel. Omdat implantaten werken als originele tanden, kunt u tijdens het bijten en kauwen bijna dezelfde hoeveelheid kracht uitoefenen.

 

  • Prevents sagging of the skin:

Het botverlies of verlies van tanden kan gemakkelijk leiden tot gezichtsverslapping en uiteindelijk veroudering. Het fenomeen voorkomt ook tekenen zoals dunner worden van de lippen, rimpels rond de lippen, een vallende kin, ondersteuning van je gezicht om van vorm te veranderen.

 

  • Prevents gum disease:

Een ontbrekende tand kan een schuilplaats zijn voor ziektekiemen en bacteriën die het gevolg zijn van het vastzittende voedsel. Het kan gemakkelijk leiden tot gaatjes en andere tandvleesaandoeningen. Daarom vermijden implantaten het teken van tandvleesaandoeningen, maar ze hebben ook de juiste zorg nodig.

 

  • Ease:

Implantaten zijn erg handig in gebruik omdat u ze niet hoeft te verwijderen zoals een kunstgebit. Ze kunnen ook allemaal tegelijk worden geplaatst en hebben een zeer eenvoudige verzorgingsroutine.

 

  • Increases the comfort level :

Omdat ze in de eerste plaats een permanente vervangingsoplossing voor de lange termijn zijn, worden ze een deel van u en nemen ze elk soort ongemak weg dat kan leiden tot een andere vorm van behandeling, zoals een uitneembare prothese.

 

  • Improves appearance and speech:

Omdat implantaten zijn ontworpen om te versmelten met de botten, zien ze eruit en voelen ze aan als natuurlijke tanden, waardoor de algehele kracht van uw glimlach wordt versterkt. En aangezien u weet dat het er onberispelijk uitziet, helpt het u om zonder zorgen te spreken. Andere behandelingsopties, zoals een kunstgebit, hebben bijvoorbeeld een negatief effect op uw spraak, waardoor het moeilijk is om sommige woorden correct uit te spreken. Daarom stellen implantaten u in staat om natuurlijker te spreken, waardoor u uiteindelijk een niveau van zelfvertrouwen ontwikkelt en uw zelfrespect vergroot, waardoor uw sociale vaardigheden en prestaties verbeteren.

Al met al zijn tandheelkundige implantaten niettemin een permanente oplossing voor tandverlies, waardoor het een van de beste tandheelkundige behandelingen is die er zijn. Overweegt u een implantologische behandeling, maak dan een afspraak met ons.

Read more articles

Contact us with any question.
We are here to help :)

Table of Contents