Search
Close this search box.

Voordelen van tandimplantaten

Implantaattandheelkunde is een zeer geavanceerde en effectieve tandvervangingsprocedure die tegenwoordig behoorlijk populair is. Ondanks dat het een dure behandeling is, krijgen jaarlijks talloze mensen implantaten. Ze zijn exclusief ontworpen om er natuurlijk uit te zien en functioneren als een normale tand en versterken de algehele esthetiek van uw glimlach en gezicht.

Tandimplantaten hebben verschillende voordelen, laten we ze eens bekijken

Kan een leven lang meegaan:

 

Als een goede zorgroutine wordt gevolgd, wordt verwacht dat implantaten een leven lang meegaan. Ze hebben een slagingspercentage van 98%, rekening houdend met alle aspecten, zoals de positie van implantaten, en kunnen gemakkelijk worden gebruikt als een oplossing voor het vervangen van tanden op de lange termijn. De verzorgingsroutine omvat voornamelijk poetsen, flossen en een regelmatige tandheelkundige controle, normaal gesproken na elke zes maanden.

 

  • Voorkomt botverlies:

 

Elke keer dat u tanden verliest, is de kans op botverlies groot. Het kaakbot heeft de stimulatie nodig die het krijgt als je tanden aansluiten om zijn massa te behouden. Daarom is implantologie de enige optie voor tandvervanging die op natuurlijke wijze werkt voor kaakstimulaties en uiteindelijk botverlies voorkomt.

 

  • Ondersteunt aangrenzende tanden:

 

Tandimplantaten ondersteunen de aangrenzende tanden en vullen het gat op dat wordt veroorzaakt door een ontbrekende tand. De opening trekt uw tanden uit positie, wat leidt tot een verkeerde uitlijning. Als er bijvoorbeeld een opening tussen uw tanden is, kan dit ertoe leiden dat de aangrenzende tanden aan weerszijden kantelen of naar de opening verschuiven. Implantaten houden de aangrenzende tanden stabiel en in goede staat.

 

  • Functies zoals natuurlijke tanden:

 

Het grootste voordeel van implantaten is dat het het algehele kauwvermogen verbetert. De functie en het uiterlijk van implantaten voelen dicht aan als natuurlijke tanden, waardoor het moeilijk is voor de patiënten om het verschil te zien. U kunt ze normaal poetsen en flossen!

 

  • Herstelt de bijtkracht:

 

Implantaten worden met behulp van een titanium paal in de kaak verankerd, ter vervanging van de wortel. Omdat implantaten werken als originele tanden, kunt u hiermee bijna dezelfde hoeveelheid kracht uitoefenen tijdens het bijten en kauwen.

 

  • Voorkomt verslapping van de huid:

 

Het botverlies of het verlies van tanden kan gemakkelijk leiden tot verslapping van het gezicht en uiteindelijk tot veroudering. Het fenomeen voorkomt ook tekenen zoals het dunner worden van de lippen, rimpels rond de lippen, een vallende kin, het ondersteunen van uw gezicht om van vorm te veranderen.

 

  • Voorkomt tandvleesaandoeningen:

 

Een ontbrekende tand kan een schuilplaats zijn voor ziektekiemen en bacteriën die het gevolg zijn van het opgesloten voedsel. Het kan gemakkelijk leiden tot gaatjes en andere tandvleesaandoeningen. Daarom vermijden implantaten het teken van tandvleesontsteking, maar ze hebben ook de juiste zorg nodig.

 

  • Gemak:

 

Implantaten zijn erg handig in gebruik, omdat u ze niet als een kunstgebit hoeft te verwijderen. Ze kunnen ook in één keer worden geplaatst en hebben een zeer gemakkelijke verzorgingsroutine.

 

  • Verhoogt het comfortniveau:

 

Omdat ze voornamelijk een permanente en langdurige oplossing voor vervanging zijn, worden ze een deel van u en nemen ze elk type ongemak weg dat kan resulteren in een andere vorm van behandeling, zoals een uitneembare prothese.

 

  • Verbetert uiterlijk en spraak:

 

Omdat implantaten zijn ontworpen om met de botten te versmelten, zien ze eruit en voelen ze aan als natuurlijke tanden, wat de algehele kracht van uw glimlach ten goede komt. En aangezien u zich ervan bewust bent dat het er onberispelijk uitziet, helpt het u om zonder zorgen te spreken. Andere behandelingsopties, zoals een kunstgebit, hebben bijvoorbeeld een negatieve invloed op uw spraak, waardoor het moeilijk wordt om sommige woorden goed uit te spreken. Daarom stellen implantaten u in staat om natuurlijker te spreken, wat uiteindelijk een niveau van zelfvertrouwen ontwikkelt en uw zelfrespect vergroot, waardoor uw sociale vaardigheden en prestaties worden verbeterd.

Al met al zijn, tandimplantaten niettemin een permanente oplossing voor tandverlies, waardoor het een van de beste tandheelkundige behandelingen is die er zijn. Als u een implantologische behandeling overweegt, maak dan een afspraak met ons.

Lees meer artikelen

We zijn hier om te helpen :)

Inhoudsopgave