Search
Close this search box.

7 Gebitsproblemen Die U Nooit Mag Negeren

5 Veelvoorkomende Gebits Problemen in België

Vaak is het vrij duidelijk wanneer het tijd is om de tandarts te bellen en een afspraak te maken. Een beschadigde tand of ernstige tandpijn zijn slechts twee problemen die een dringende afspraak met een tandarts vereisen. Andere niet zo voor de hand liggende signalen vereisen echter dringende aandacht. Deze mogen niet worden genegeerd omdat ze ernstige problemen kunnen veroorzaken.

Als uw tandvlees of tanden u ongemak bezorgen of een probleem hebben gehad, kan ook de algemene gezondheid van uw lichaam worden aangetast. Wees je bewust van deze zeven gebitsproblemen en maak een afspraak om je tandarts in Antwerpen te bezoeken als je iets merkt.

 

Waarom is tandheelkundige gezondheid belangrijk?

Een goede mond-/tandgezondheid is de sleutel tot een algehele goede gezondheid. Een slechte tandgezondheid, zoals tandvleesaandoeningen of gaatjes, kan problemen met uw vermogen om goed te eten en pijn veroorzaken. Veel mensen realiseren zich niet dat een slechte tandgezondheid een verwoestend effect kan hebben op andere gebieden dan de mond. Dit omvat hart, diabetes, zwangerschap en chronische ontstekingen zoals artritis.

Sommige onderzoeken tonen aan dat bacteriën die bij tandvleesaandoeningen worden aangetroffen, naar uw hart kunnen reizen en hartaandoeningen of verstopte slagaders kunnen veroorzaken. Parodontitis en vroeggeboorte worden geassocieerd met een laag geboortegewicht en vroeggeboorte bij zwangere vrouwen. Diabetes vermindert de weerstand van het lichaam tegen infecties, waardoor het vatbaarder wordt voor infecties. Dit kan een negatief effect hebben op de bloedsuikerspiegel.

Het is belangrijk om een ​​goede mondhygiëne toe te passen om gebitsproblemen en mondziekten te voorkomen. Preventie moet uw primaire doel zijn.

 

U moet een tandarts bezoeken als u te maken krijgt met:

Tandpijn

Ondanks het bestrijden van de infectie, blijven de onderliggende oorzaken bestaan. Sommige mensen kunnen ervoor kiezen om een ​​paar dagen te wachten voordat ze naar de tandarts gaan als ze tandpijn hebben, ook al verdwijnt de pijn meestal na een paar dagen. U moet uw tandarts zien, zelfs als de pijn na een paar dagen weggaat. 

Neem onmiddellijk contact op met uw tandarts als u ernstige tandpijn of bonzen ervaart. U kunt pijn voelen als voedseldeeltjes tussen de tanden of het tandvlees zitten, als uw tand dicht bij de wortel is geïnfecteerd (tandabces) of als u lijdt aan vergevorderde gingivitis (tandvleesontsteking). 

 

Slechte adem

Het is gênant om een ​​slechte adem te hebben (ook wel halitose genoemd). Het wordt veroorzaakt door verschillende tandheelkundige aandoeningen, volgens tandheelkundige experts. Halo’s worden veroorzaakt door bacteriën die gaatjes veroorzaken, tandvleesproblemen en een droge mond. Mondwater maskeert alleen de vieze geur en behandelt de bron niet. Een tandarts kan een effectieve behandeling bieden als u aanhoudend geconfronteerd wordt met het probleem van een slechte adem.

 

Bloedend tandvlees

Met gezond tandvlees kunt u normaal poetsen en flossen. Na het poetsen zie je bij het uitspugen wat rode vlekjes als je ongezond tandvlees hebt. In de vroege stadia van tandvleesaandoeningen of parodontitis kunnen bloedend tandvlees of zwelling van het tandvlees tekenen zijn van een infectie. 

Onbehandelde tandvleesaandoeningen of parodontitis kunnen leiden tot tandverlies. Veel bacteriën in de mond veroorzaken voornamelijk tandvleesaandoeningen en de meeste mensen hebben tot op zekere hoogte ook last van tandvleesaandoeningen. Om het tandvlees gezond te houden, moet elke zes maanden een ontkalking, ook wel professionele tandreiniging genoemd, worden uitgevoerd.

Tandgevoeligheid verhoogd

 

Let op wanneer u plotselinge pijn in uw tanden krijgt na het eten of drinken. Of u onlangs een tandheelkundige ingreep heeft ondergaan of iets te zuur hebt gegeten, iets ernstigers kan uw symptomen veroorzaken. 

 

Verschillende mogelijke oorzaken van verhoogde tandgevoeligheid zijn onder meer overmatige tandplak, tandvleesaandoeningen, verval rond vullingen en tandenknarsen. Zoek bij overmatige tandpijn naar een spoedeisende tandarts

 

Droge mond

Een droge mond wordt gekenmerkt door een gebrek aan speekselproductie van de speekselklieren, waardoor de mond droog aanvoelt. Verschillende factoren kunnen het veroorzaken, zoals stress, medicijnen en veroudering. 

 

Antimicrobiële eigenschappen in speeksel beschermen tegen tandbederf, gaatjes en tandplak. U kunt last krijgen van gesprongen lippen, een slechte adem, zweertjes in de mond, irritatie van het tandvlees of een branderig gevoel in uw mond als u last heeft van een droge mond. Het wordt aanbevolen om uw mond te hydrateren met water.

 

Zweren

in de mond Elke zweer, zere of gevoelige plek in de mond moet worden gecontroleerd. Wanneer ze uit het niets verschijnen en niet oplossen, worden ze een reden tot bezorgdheid. Als je per ongeluk op de binnenkant van je wangen bijt of te warm voedsel consumeert, hoef je je geen zorgen te maken. 

In sommige gevallen duiden deze laesies op andere gezondheidsproblemen. Diabetes wordt bijvoorbeeld gekenmerkt door langzamere genezingstijden, omdat mensen met diabetes moeilijker herstellen. Mondkanker kan soms ook deze zweren en vlekken veroorzaken. Als je merkt dat een probleem in je mond met de tijd niet beter wordt, maak dan zo snel mogelijk een afspraak met de tandartspraktijk.

Hoofdpijn

 

Hoewel de meeste mensen de twee niet met elkaar in verband brengen, zijn mondverzorging en hoofdpijn nauw verwant. U kunt ’s nachts met uw tanden knarsen als u vaak hoofdpijn krijgt (vooral ’s ochtends). Een nacht beschermer (een gebitsbeschermer die u ’s nachts draagt) kan chronische hoofdpijn verminderen als u er een aanvraagt ​​bij uw tandarts. 

 

Conclusie

Over het algemeen raadt uw tandarts een halfjaarlijks of jaarlijks bezoek aan als uw mondgezondheid goed is. Als u ernstige gebitsproblemen heeft, moet u onmiddellijk een diagnose krijgen. Zoals hierboven vermeld, kunnen sommige van deze symptomen ook wijzen op een ernstige ziekte, dus het is beter om vroegtijdig medische hulp in te roepen. 

Boek een afspraak bij tandartspraktijk Euro dent , bel ons op 03-4498374. Ook voor tandimplantaten. Of stuur ons e-mail naar info@euro-dent.be

 

 

Lees meer artikelen

We zijn hier om te helpen :)

Inhoudsopgave