Search
Close this search box.

9 Mythes Over Tandimplantaten

Inleiding

 

Bent u bang om een ​​tandheelkundig implantaat te krijgen? We begrijpen dat er duizenden vragen door uw hoofd spoken. Laat ons u helpen enkele mythes over tandheelkundige implantaten op te helderen.

 

Mythen over tandheelkundige implantaten

 

Mythe 1: Implantaten zijn riskant

 

In meer dan 90% van de gevallen worden tandheelkundige implantaten met succes versmolten met het bot. Een slagingspercentage van 96% is niet ongewoon. In zeldzame gevallen, als het implantaat losraakt, zal uw kaakchirurg het implantaat verwijderen en een nieuw implantaat plaatsen om beter in het bot te integreren. 

 

Bijna iedereen die een tand, een paar tanden of zelfs alle tanden heeft verloren, is een kandidaat voor tandheelkundige implantaten. Er zijn maar weinig situaties die niet geschikt zijn voor tandheelkundige implantaten. 

 

Mythe 2: Een implantaatbehandeling is te pijnlijk

 

Zoals bij elke andere kaakchirurgie, kan het implantaat plaatsingsproces postoperatieve pijn veroorzaken. Veel implantaat patiënten merkten echter op dat ze verrast waren dat de pijn en het ongemak na de behandeling gering waren. Als de patiënt bijzonder angstig is over de behandeling, kan deze onder sedatie worden gedaan. 

 

Als de inschroefbare tanden zijn geïmplanteerd, blijft de nieuwe tand aan het implantaat vastzitten en niet in het tandvlees, waardoor irritatie op de plaats van de ingreep wordt voorkomen. In vergelijking met traditionele prothesen of andere behandelingen resulteert dit in minder pijn en een kortere duur van ongemak. 

 

Mythe 3: Tandimplantaten veroorzaken gezondheidsproblemen

 

Het enige dat tandimplantaten bij ouderen in de weg staat, is de algemene medische zorg. Er zijn maar weinig medische aandoeningen die behandeling kunnen voorkomen. Verrassend genoeg beperken echter weinig medische aandoeningen de verstrekking van tandheelkundige implantaatbehandelingen. 

 

Mythe 4: Tandimplantaten hebben meer zorg nodig dan natuurlijke tanden

 

De chirurg zal uitgebreide tandheelkundige onderzoeken moeten uitvoeren om te bepalen of de patiënt geschikt is voor de beste tandheelkundige implantaten. Tandimplantaten zijn in ongeveer 95% van de gevallen succesvol. Het zorgt voor een betere kwaliteit van leven voor veel mensen. Als u na de behandeling verontrustende symptomen heeft, moet u naar een tandarts gaan.

 

Mythe 5: Hoeveel botten zijn er nodig voor een tandheelkundig implantaat? 

 

Een volledig tandheelkundig onderzoek is vereist, inclusief een 3D CT-scan om het huidige botniveau te bepalen. CT-scans zijn kostbare apparatuur en niet elke tandartspraktijk beschikt hierover. Tandartspraktijk Euro-dent in Mortsel is ter plaatse uitgerust met dergelijke apparatuur. Het is essentieel om te scannen voordat implantaten worden geplaatst. 

 

Mythe 6: Het is mogelijk om in één dag tandimplantaten te plaatsen

 

Dit is incorrect. Alle patiënten dienen voor de operatie een afspraak te maken voor een vooroverleg en evaluatie. Als het behandelplan eenmaal is overeengekomen, kunnen de volgende afspraken plaatsvinden.

 

Als tandextractie nodig is, zal de tandarts eerst deze tanden extraheren en vervolgens de implantaten plaatsen. 

 

Later volgt er een afspraak om een afdruk te nemen voor het maken van één of meerdere kronen, afhankelijk van het aantal implantaten. Deze worden gemaakt in een professioneel tandlaboratorium.

 

De tandarts plaatst vervolgens de nieuwe tanden op de implantaten en maakt de laatste aanpassingen om ervoor te zorgen dat uw beet correct is en uw glimlach mooi is. ????

 

Mythe 7: Zijn tandheelkundige implantaten betaalbaar?

 

In de loop der jaren is de prijs van tandheelkundige implantaten gedaald tot een redelijker niveau. Indien nodig kunt u met uw persoonlijk behandelplan een afspraak maken in uw bank om een financieringsplan op te stellen. 

 

Mythe 8: Alleen ouderen kunnen tandheelkundige implantaten plaatsen

 

Er is geen leeftijdsbeperking voor een persoon om een ​​tandheelkundig implantaat te laten doen. Ze kunnen vanaf 18 jaar worden geplaatst. De belangrijkste redenen zijn ontbrekende tanden en onwil om uitneembare prothesen of bruggen te dragen.

 

Mythe 9: Tandimplantaten zien er nep uit

 

Als de operatie correct verlopen is, zal niemand weten dat u een tandheelkundig implantaat heeft. Het eigenlijke implantaat is begraven onder het tandvlees, dus het mag niet zichtbaar zijn. De prothese wordt eraan vastgemaakt. De keramische tandheelkundige implantaten zijn gemaakt van volledig keramische materialen en mogen niet verschillen van kunstgebitten. De experts onderzoeken nauwkeurig verschillende factoren, zoals de kleur, vorm en grootte van de tanden, en doen het implantaat lijken op de eigen tanden

 

Conclusie

 

We hopen dat de blog nuttig voor u was en u heeft geholpen om uit de wereld van misvattingen te stappen. Ontmoet onze experts in Tandartspraktijk Euro-dent in Mortsel en geef uw mond een geheel nieuwe look. Neem vandaag nog contact op. 

Lees meer artikelen

We zijn hier om te helpen :)

Inhoudsopgave