Search
Close this search box.

Voor Tandimplantaat: Alles Wat U Moet Weten Het

Front Tooth Implant : Everything You Need To Know

verliezen van een voortand kan frusterend zijn omdat het moeilijk kan zijn om het te verbergen wanneer u lacht of praat. Dus degenen die dit tandverlies hebben ervaren hebben meestal laag eigen gevoel van eigenwaarde en minder vertrouwen in hun eigen kunnen.

U kunt een brug of een tandprothese laten plaatsen, echter dit zijn niet de ideale opties. Front dental Implant antwerpen (tandheelkundige implantaten antwerpen) is een gevestigde procedure die, met de juiste behandeling en planning, een uitstekende langetermijnoplossing zou kunnen bieden voor degenen die zich in deze situatie bevinden.

 

Kunnen tandheelkundige implantaten worden gebruikt voor de voortanden?

 

Ja. Front-implantaten zijn meestal de beste optie om de ontbrekende voortandente vervangen. In tegenstelling tot een tandheelkundige brug waarbij nabijgelegen tanden moeten worden afgebroken voor tandheelkundige kronen, zullen tandheelkundige implantaten uw andere tanden op geen enkele manier veranderen.

Ze bieden ook meer kauwkracht en stabiliteit dan een gedeeltelijk kunstgebit en bieden het extra voordeel dat ze het kaakbot beschermen. Bovendien gaan ze 30 jaar of langer mee met minimale zorg en zijn ze duurzamer dan andere alternatieven.

Als u wilt weten of implantaten de juiste keuze voor u zijn, maak dan eerst een afspraak met een ervaren tandarts. Ze zullen een behandelplan op maat ontwikkelen dat het uiterlijk en de gezondheid van uw voortand zal herstellen, zodat u jarenlang een prachtige glimlach zult hebben.

 

Hoe lang duurt het om een ​​implantaat op een voortand te krijgen?

 

Tandheelkundig

In eerste instantie zal de tandarts een uitgebreid onderzoek plannen om de toestand van uw mond te onderzoeken. Dit kunnen röntgenfoto’s zijn of 3D-scans. Dit onderzoek  is cruciaal om ervoor te zorgen dat het kaakbot en het tandvlees voldoende zijn om een ​​implantaat te ondersteunen en om een ​​behandelplan op te stellen dat het beste voor u werkt.

Implantaatchirurgie Chirurgie

is de eerste stap in de implantatie procedure. Uw tandarts implanteert het titanium implantaat in het kaakbot onder het tandvlees. 

De procedure duurt doorgaans 2 uur voordat elk implantaat wordt geplaatst. Zodra deze procedure is voltooid, zullen de meeste tandartsen ongeveer 3 maanden wachten tot het herstelproces van hun tandheelkundig implantaat is voltooid. Het is belangrijk om voldoende tijd te nemen voor het implantaat bottransplantatie zodat het de capaciteit kan hebben om de uiteindelijke restauratie te ondersteunen.

Herstel na de operatie

In het begin kan de patiënt last hebben van blauwe plekken, zwellingen of ongemakken. Het hangt allemaal af van de hoeveelheid werk die uw tandarts heeft verzet om het implantaat te plaatsen, vooral als er tijdens de procedure een tand moest worden verwijderd. 

De tijd tussen implantaatchirurgie en het plaatsen van de kroon is van vitaal belang. De lengte van deze tijd is afhankelijk van het genezingsproces van uw tandvlees en het bot. Het genezingsproces duurt meestal ongeveer 3 maanden.

 

Hoe pijnlijk is een voortand implantatie procedure?

 

Tandimplantaat chirurgie kan letsel aan de kaak en het tandvlees veroorzaken. De procedure zal naar verwachting geen ongemak veroorzaken, omdat de mond gevoelloos zal aanvoelen. Wanneer de gevoelloosheid echter afneemt, zullen patiënten doorgaans enig ongemak voelen.

Veel tandartsen bieden pijnmedicatie aan om het ongemak rond de plaats van het implantaat te verlichten. Er is in bepaalde gevallen een lichte pijn na de operatie, genoeg om onder controle te krijgen met vrij verkrijgbare pijnstillers. Over het algemeen is een enkel tandimplantaat algemeen minder pijnlijk dan een operatie waarbij meerdere implantaten worden gebruikt. Patiënten ervaren doorgaans ongemak tot 10 dagen na de operatie. De pijn begint echter na 10 dagen te verminderen.

 

Kunnen voor tandimplantaten/kronen er natuurlijk uitzien?

 

 Implantaten kan ook worden geclassificeerd als cosmetische tandheelkunde. Om voor een patient een  tandimplantaat in de voortand te plaatsen dat functioneel en esthetisch is, is een enorme uitdaging hetgeen zorgvuldige aandacht voor details vereist. Tandimplantaten zien er natuurlijk uit en gaan goed samen met uw natuurlijke tanden mits goed gepland en uitgevoerd. Kleur, textuur, anatomische transparantie, glans en textuur zijn allemaal goed samengesteld in de uiteindelijke kronen van het implantaat.

 

Conclusie

 

Implantaatchirurgie voor voortanden is eenvoudig en relatief pijnloos en is een effectieve oplossing voor het verliezen van voortanden. De implantaat in de voortand lijkt precies op echte tanden, omdat het is ontworpen om als een echte tand in het tandvlees te worden ingebracht. 

Bent u op zoek naar een mplantaat voor de voortand? Neem contact op met een uitstekende Tandartspraktijk Euro-dent in Mortsel.  Tandartspraktijk Euro- dent  kan u goed helpen met een professionele en pijnloze behandeling.

Lees meer artikelen

We zijn hier om te helpen :)

Inhoudsopgave