Search
Close this search box.

Vergelijking: volledige mondrestauratie versus glimlachmake-over

Over volledige mondrestauratie

 

Een volledige mondrestauratie zal zorgen voor een meer esthetisch aangename glimlach, maar het lost ook onderliggende problemen op die de mondgezondheid en -functionaliteit aantasten. Naast kronen en veneers kan een volledige mondrestauratie ook het volgende omvatten:

 • Herstellen van wortelkanalen om te helpen bij geïnfecteerde tanden.
 • Tandverwijdering van alle tanden die niet meer te repareren zijn en niet kunnen worden gecorrigeerd met een passage.
 • tandheelkundige implantaten bij smart dental clinic antwerpen gebruiken titanium staven en kronen om tanden te vervangen en een natuurlijke uitstraling te geven die een leven lang meegaan.
 • tandheelkundige bruggen, die drie of meer kronen bevatten om meerdere ontbrekende tanden te vervangen.

Door deze behandelingen naar behoefte te combineren, kunnen patiënten hun mondgezondheid transformeren naar een veel betere glimlach en een gezonde, volledig functionele mond vrij van pijn.

Als u zich schaamt voor uw glimlach, of u kijkt met tegenzin groot werk tegemoet, dan zult u verbaasd zijn om te ontdekken hoe gemakkelijk het vaak is om te genieten van de resultaten van een voor en na volledige mondreconstructie.

Verschil tussen volledige mondherstel en glimlachmake-over op basis van de volgende factoren

 

Procedure

Over het algemeen is een glimlachmake-over meer gericht op het uiterlijk van de glimlach. Dit is vaak handig voor patiënten van wie de tanden functioneel zijn, maar die cosmetische problemen hebben die moeten worden gerepareerd.

Daarentegen volledige monderherstel lost mondherstelproblemen op die ook cosmetisch functioneel zijn. Dit wordt vaak gebruikt bij patiënten met meer uitgebreide schade aan hun tanden. Er is echter overlap tussen de 2 en het is niet altijd gemakkelijk om een ​​reeks procedures te categoriseren als een make-over van een glimlach of een reconstructie van de volledige mond.

Procedures voor reconstructie van de volledige mond

 

Elke volledige mondrestauratieprocedure is persoonlijk. De behandeling wordt gepersonaliseerd om aan de specifieke mondgezondheidbehoeften van de patiënt te voldoen. Een aantal van de herstellende tandheelkunde behandelingen die vaak worden gecombineerd om een ​​volledige mondreconstructie te realiseren zijn:

 • Tandvullingen
 • Wortelkanaal Therapie
 • Parodontale behandeling (behandeling van tandvleesaandoeningen)behandelingen voor
 • Tandimplantaten of andere tandverlies

 

Glimlach

 

Er zijn veel behandelingsopties beschikbaar voor patiënten die hun glimlach willen versterken door middel van een glimlachmakeoverprocedure. Rekening houdend met de cosmetische gebreken die moeten worden aangepakt, kan een glimlachmake-overbehandeling elke combinatie van de volgende behandelingen omvatten:

 

 • Porseleinen veneers
 • Porseleinen kronen
 • Tandverlijming
 • Tanden bleken
 • Tandvleescontouren

 

Kosten

 

Wanneer u van plan bent te investeren in procedures zoals volledige tandrestauratie of een glimlach make-over, worden de prijzen proportioneel gelijk aan de kwaliteit van de service die u zoekt. De volledige mondrestauratie met porseleinen kronen varieert sterk met die van een glimlachmake-over.

 

Noodzaak

 

De noodzaak van een volledige mondrestauratie kan ontstaan ​​als de persoon soms te maken heeft gehad met tandverlies als gevolg van tandbederf of een trauma, waardoor zijn/haar tanden mogelijk gebroken of beschadigd zijn.

 

Terwijl, als we het hebben over een make-over voor een glimlach, iedereen voor hetzelfde kan gaan. De glimlachmake-overprocedure helpt u vertrouwen te winnen en tandheelkundige problemen zoals overlappende tanden en het veroorzaken van ernstige problemen in de toekomst te elimineren.

 

Voordelen

 

Zoals je misschien al zou kunnen raden, is een make-over voor een glimlach meer esthetisch georiënteerd en helpt het bij het bleken van tanden. Het kan een patiënt helpen die het uiterlijk van zijn glimlach drastisch wil verbeteren, of het nu gaat om het bleken van tanden, het repareren van kleine schilfers of gaten, het herstellen van beschadigde tanden of al het bovenstaande. Het topresultaat zou een onberispelijke glimlach moeten zijn die eruit ziet als degene die je in films en tv zou zien.

 

Hoewel een volledige mondrestauratie dit ook kan bereiken, verbetert het de functie en het uiterlijk van de tanden. Dit is vaak waar de twee behandelingen uiteenlopen. Een persoon die een glimlach-make-over nodig heeft, zal tanden hebben die functioneren zoals ze zouden moeten, waardoor ze comfortabel kunnen eten en praten. Als ze echter een volledige mondreconstructie hebben, is dit misschien niet het geval.

 

Patiënten die baat kunnen hebben bij tandheelkundige ingrepen, zoals een reconstructie van de volledige mond, hebben meestal fundamentele problemen met hun tanden, of het nu gaat om gebroken tanden, ontbrekende tanden of problemen met hun nek uitlijning. Het primaire deel van een volledige mondreconstructie is bedoeld om de mondfunctie van een patiënt normaal te ondersteunen. Dan kan een tandarts vooruitgaan en verbeteren hoe hun glimlach eruitziet.

 

Kunt u een volledige mondherstel onder welke verzekering dan ook behandelen?

 

Als u een volledige reconstructieverzekering heeft, kunt u deze zeker gebruiken. Zorg ervoor dat u een geldige verzekeringskaart nodig heeft voor uw eerste afspraak. De financiële coördinator of verzekeringsspecialist van uw tandartspraktijk zal een schatting maken van de contante kosten nadat uw behandelplan is vastgesteld.

 

Vervolgens gaat hij of zij met u om de tafel zitten om de kosten en betalingsmogelijkheden toe te lichten. Eerst moet u beslissingen nemen, zoals of u uw portemonnee wilt betalen voor volledig keramische restauraties in uw mond of, om uw persoonlijke uitgaven te verminderen, metalen restauraties wilt kiezen die worden gedekt door uw verzekeringsplan.

 

Conclusie

 

Of u nu gaat voor een volledige mondherstelling of een make-over voor een glimlach, zorg ervoor dat u de juiste specialist kiest om de klus te klaren, want dit kan uw hele look beïnvloeden. Dr. Veronica Stahl heeft meer dan 25 jaar ervaring in hetzelfde domein. U kunt contact opnemen met de expert in: de tandheelkundige kliniek antwerpen wanneer je maar wilt.

 

Lees meer artikelen

We zijn hier om te helpen :)

Inhoudsopgave