Search
Close this search box.

welke soorten kunstgebitten het beste voor u zijn?

welke soorten kunstgebitten het beste voor u zijn

Inleiding

 

Bent u nog op zoek naar de prothese die het beste bij u past? De volgende gids leidt u door de verschillende soorten kunstgebitten en helpt u beslissen welke is gemaakt om uwte herstellen mondgezondheid!

 

Verschillende soorten

 

Traditioneel/conventioneel Volledig volledig

 

kunstgebittenkunstgebit Een volledig kunstgebit kan “traditioneel” of “instant” zijn in de tandheelkunde . Nadat de tand is getrokken en het tandvlees begint te genezen, kan de traditionele prothese ongeveer 8 tot 12 weken nadat de tand is getrokken in de mond worden geplaatst. Vergeleken met traditionele prothesen, is een instantprothese vooraf gemaakt en kan deze direct na het trekken van een tand worden geplaatst. 

 

Daarom is het nadeel van een direct kunstgebit in vergelijking met traditionele prothesen dat ze tijdens het genezingsproces meer aanpassingen nodig hebben om goed te passen. Ze kunnen meestal alleen worden gezien als een tijdelijke oplossing totdat een traditioneel kunstgebit kan worden gemaakt.

 

Gedeeltelijke gebitten

 

partiële prothesen of bruggen meestal vervangingde vanbestaande tanden bevestigd aan een roze of rubber gekleurde plastic basis, soms verbonden door een metalen frame, dat ondersteunt. het kunstgebit in de mondholte  Deze “brug” wordt dan vastgezet. 

 

Gedeeltelijke prothesen kunnen de gaten opvullen die worden veroorzaakt door ontbrekende natuurlijke tanden en voorkomen dat andere tanden van positie veranderen. Precisie-partiële prothesen zijn afneembaar en hebben interne bevestigingen in plaats van klemmen die zijn verbonden met aangrenzende kronen. Dit is een natuurlijker uitziend apparaat.

 

Aangepaste

 

Aangepaste kunstgebittenkunstgebitten vervangen de bestaande tand, wat resulteert in een natuurlijker ogende glimlach. U kunt de nieuwe prothese zien voordat deze af is. De prothese past zich aan uw glimlach aan, zodat deze er natuurlijk uitziet en aan uw behoeften voldoet.

 

Immediate

 

Protheses Immediate prothesen passen zich niet alleen aan de mondholte aan zoals vaste prothesen, en passen daarom niet altijd goed. Een kunstgebit kan ook uw tandvlees beschermen en uw mond zal genezen na het trekken van tanden.

 

Ondersteunde prothesen

 

De implantaatgedragen prothesen zijn een goede service voor patiënten. Implantaatgedragen kunstgebitten vormen het midden tussen traditionele kunstgebitten die gebruik maken van kleefstoffen en duurdere geavanceerde implantaten met volledige boog. 

 

Een implantaatgedragen kunstgebit is een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare optie om hun kauw- en lachvaardigheid aanzienlijk te verbeteren. Door de ondersteuning van het implantaat heeft de tandschaal de vorm van een hoefijzer, waardoor de omvang wordt verminderd en de bovenkaak wordt geopend, waardoor er meer ruimte voor de tong en smakelijker voedsel ontstaat. 

 

Door implantaten gedragen kunstgebitten zijn stabieler en vereisen geen lijm. Patiënten kunnen hun dieet verbeteren door fruit, groenten, biefstuk, maïskolven en andere voedingsmiddelen toe te voegen die gewoonlijk worden vermeden in traditionele kunstgebitten. Een implantaatgedragen kunstgebit kan ook het vertrouwen van patiënten bij het glimlachen en spreken aanzienlijk vergroten. 

 

Dit type prothese is afneembaar en kan zo vaak als nodig worden gedragen en verwijderd. Dit betekent dat het reinigen en onderhouden van de prothese net zo eenvoudig is als het gebruik van een traditionele prothese.

 

Snap-in Kunstgebitten

 

Snap-in kunstgebit zijn een goede keuze als alle tanden ontbreken omdat ze tanden kunnen vervangen. Vergeleken met traditionele prothesen, zal uw gesp niet wegglijden en is hij veelzijdiger en stabieler. Tandimplantaten zijn eenvoudige schroeven die in uw kaakbot worden gestoken om het kunstgebit op zijn plaats te houden, en er zijn waarschijnlijk twee of vier implantaten nodig voor elke kin. 

 

Nadat het implantaat is geplaatst, zal uw tandarts het implantaat plaatsen om de prothese te ondersteunen of te bedekken. Afhankelijk van uw behoeften kan uw overkappingsprothese worden verwijderd voor eenvoudige reiniging of permanente fixatie. Uw prothese werkt op twee verschillende manieren, en de eerste is om magnetische bevestigingspunten te gebruiken om de prothese op zijn plaats te klikken. 

 

Deze punten worden verbonden met de implantaten in uw binnenkaak. Misschien geeft u de voorkeur aan deze optie omdat u minder metaal in uw mond heeft. Uw tweede optie is om de metalen plaat op uw implantaat te bevestigen. De plaat gaat als een magneet over uw tandvlees en trekt uw kunstgebit aan. 

 

Overkappingsprothese

 

Als de boven- of ondertanden van de patiënt ontbreken, heeft de patiënt verschillende mogelijkheden om deze tanden te vervangen. Sommige mensen geven de voorkeur aan een traditioneel kunstgebit dat op hun tandvlees zit, en anderen geven de voorkeur aan implantaten of een overkappingsprothese. 

 

Overkappingsprothesen zijn ideaal voor mensen die behoefte hebben aan comfort en meer functionaliteit. Deze prothesen zijn afneembaar en bevestigd aan natuurlijke tanden of tandheelkundige implantaten. 

 

Overkappingsprothesen zijn een uitstekende manier om tanden te vervangen. Bij deze methode worden tandheelkundige implantaten gecombineerd met een kunstgebit, waardoor patiënten op natuurlijke wijze volledige tanden krijgen. Vergeleken met andere opties is een overkappingsprothese ook zeer betaalbaar. Patiënten met een overkappingsprothese kunnen bijna alles bijten wat ze willen. 

 

Als mensen het kaakbot niet stimuleren, kunnen ze spierverlies lijden en hun gezondheid en esthetiek in de loop van de tijd negatief beïnvloeden. Traditionele prothesen mogen de onderkaak niet stimuleren, waardoor het gezicht depressief wordt bij het dragen van de prothese. 

 

Voor een overkappingsprothese moeten 4 tot 6 implantaten in het kaakbot worden ingebracht, deze ondersteunen het erop geplaatste kunstgebit en zorgen voor de vereiste stimulatie van de onderkaak.

 

Bovenprothesen

 

Dit is het geval bij boventanden-bovenprothesen. Een bovengebit kan uw beste oplossing zijn in gevallen waarin een persoon tanden in demist bovenkaak.

 

Economy prothesen

 

Economy prothesen zijn soms de meest betaalbare soort prothese. Het zijn generieke prothesen, wat betekent dat ze niet veilig of comfortabel in de mond passen en er slecht uitzien. Daarom is de prothetische lijm nodig voor een veilige grip.

 

Welke prothese is het meest comfortabel?

 

Dit is een zeer complex probleem omdat er geen one-size-fits-all oplossing is als het gaat om kunstgebitten. Onze prothesen worden zorgvuldig met de hand gemaakt door tandtechnici om aan de individuele behoeften van patiënten te voldoen. Verwijder de mondafdruk voorzichtig zodat de prothese in de mond van de patiënt past. 

 

Vervolgens worden deze meestal geperfectioneerd door secundaire afdrukken en nog perfecter in het stadium van uitproberen. Aan het einde van het gehele behandelproces heeft de patiënt mooie, functionele en comfortabele tanden. 

 

Lees meer artikelen

We zijn hier om te helpen :)

Inhoudsopgave