Search
Close this search box.

7 Tips Snel herstel na extractie van verstandskieze

Moderne leefomstandigheden en evolutie hebben de belangrijke derde kiezen overbodig gemaakt. Behalve dat ze verstandskiezen worden genoemd, zijn ze een reeks van vier kiezen die na de leeftijd van 17 in de mond beginnen uit te barsten.

De evolutie van verstandskiezen heeft ook een probleem aan het licht gebracht dat we niet allemaal de ruimte in onze mond hebben om hen te herbergen. Daardoor hebben we uiteindelijk meer problemen dan we oplossen.

Daarom worden verstandskiezen vaak uit onze mond verwijderd om te voorkomen dat ze teruggroeien.

De procedure is een van de meest voorkomende procedures in de tandheelkundige arena. Door ervoor te zorgen dat de wond goed wordt verzorgd, kan deze sneller genezen. Een persoon kan een paar weken nodig hebben om volledig te herstellen van een operatie.
De volgende tips zijn bedoeld om u te helpen herstellen van het trekken van verstandskies. Tandartspraktijk Euro-dent in Mortsel en Humbeek heeft geweldige tandartsen die je kunnen helpen sneller te genezen en zonder problemen, zodat u zo snel mogelijk in uw dagelijkse leven kunt komen!

Hersteltips Nazorg voor het trekken van verstandskiezen

1. Blijf uit de buurt van hard voedsel

Een voedzaam dieet is nog belangrijker nadat uw verstandskiezen zijn verwijderd. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan voedingsstoffen kunnen zwelling helpen verminderen en de kans op het ontwikkelen van complicaties verkleinen. Ze zullen ook het genezingsproces van de wonden in uw lichaam versnellen.

Omdat je een snijwond hebt opgelopen, kun je het beste zacht en gemakkelijk te kauwen voedsel blijven eten. Dit omvat gemengde soepen, bouillons, gepureerde groenteavocado’s, Jell-O en gelei.

2. Spoelen met zout water

Om uw wond schoon te houden, spoelt u de eerste 48 uur om de paar uur uw mond voorzichtig met warm zout water. Hier volgen enkele tips die u kunt volgen om u te helpen herstellen na het trekken van verstandskiezen:

  • Pijn, zwelling en trismus kunnen worden verminderd met fotobiomodulatietherapie
  • Zorg ervoor dat uw mond niet uitdroogt
  • Rust goed
  • Gebruik niet te veel medicijnen

3. Controleer uw bloeding

Het is normaal dat er op de eerste dag na de extractieprocedure bloed uitstroomt. Het is mogelijk dat u na het spoelen wat roodheid in uw speeksel ziet. Het is het beste om eerst te wassen en dan gaasjes op het gebied aan te brengen om het bloeden te verminderen. Om het bloeden te stoppen, wordt aanbevolen om rechtop te staan ​​en een paar dagen geen krachtige oefeningen te doen.

U moet ook voorkomen dat u te veel morst om te voorkomen dat het bloedstolsel uit de houder wordt verwijderd. Dit wordt vaak een droge socket genoemd en kan het herstel belemmeren.

4. Een ijspak gebruiken

Een veelgebruikte methode om het ongemak dat gepaard gaat met het verwijderen van verstandskiezen te verminderen, is om na de procedure ijs op uw wangen en kaak te leggen. De medicijnen kunnen ook helpen om zwelling en blauwe plekken als gevolg van de operatie te verminderen.

Neem de eerste 36 tot 48 uur na de operatie zoveel mogelijk rust. Als de extractieplaats zich aan de zijkant van het lichaam bevindt, breng dan gedurende 15 tot 20 minuten een ijspak aan. Je gezicht opnieuw glazuren nadat je het 20 minuten hebt laten rusten, zorgt ervoor dat je gezicht maximaal profiteert van de koudebehandeling.

5. Vermijd het gebruik van tabak

Producten die nicotine bevatten, kunnen uw herstel beïnvloeden, of u nu rookt of tabak kauwt. Roken kan ook leiden tot een droge socket, waardoor je een langzaam en moeizaam herstelproces ervaart. Om dit te voorkomen, moet u ervoor zorgen dat u in ieder geval een week na de operatie geen tabaksproducten gebruikt als u al tabaksproducten gebruikt.

6. Basis mondhygiëne toepassen.

De tandarts kan toestaan ​​dat u de avond voor de operatie uw tanden mag poetsen. Gebruik echter een zachte borstel bij het reinigen van het gebied dat zich het dichtst bij het operatiegebied bevindt. Dit voorkomt dat de bloedstolsels losraken.

Spoel uw mond de volgende dag na de procedure om de wond schoon te houden. Spoel uw mond met mondwater wat uw tandarts u adviseert. Dit gedurende 48 uur na extractie.

7. Laat u adviseren door uw tandarts of kaakchirurg

De beste manier om snel en gemakkelijk te herstellen is door een tandarts of kaakchirurg te raadplegen. Uw tandarts zal het geval van elke patiënt anders behandelen, zodat zij u kunnen begeleiden met specifieke instructies die verband houden met uw probleem/geval. Zorg ervoor dat u alle postoperatieve instructies van uw chirurg aan de T opvolgt.

Conclusie

Het volgende is de ultieme lijst met hersteltips voor het verwijderen van verstandskiezen die u na de procedure moet volgen. Het herstelproces voor ernstige complicaties is uiterst zeldzaam, maar u wilt zo snel mogelijk genezen. Nadat uw verstandskies is getrokken, moet u deze do’s en don’ts in gedachten houden na uw procedure.

Maakt u zich nog steeds zorgen over de mogelijke bijwerkingen of het ondergaan van een tandheelkundige behandeling onder narcose? U hoeft zich geen zorgen te maken, want ons Euro-Dent-team staat voor u klaar om u te helpen met een snel herstel na het trekken van een verstandskies. Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op om de verwijdering van uw verstandskies te regelen.

Lees meer artikelen

We zijn hier om te helpen :)

Inhoudsopgave