Search
Close this search box.

Tandprothese: behandeling, soorten en kosten

Tandprothese: behandeling, soorten en kosten

Heeft u rottende of beschadigde tanden? Of is uw herstelbehandeling niet goed uitgevoerd? Of mist u één of meerdere tanden als gevolg van een ongeval of een tandheelkundige ingreep? Als u één van deze vragen met ja hebt beantwoord, kunt u een herstel overwegen door middel van een tandprothese

Een gebitsprothese is een tandheelkundig instrument dat een ontbrekende tand of een tandafwijking vervangt of bedekt. Ze kunnen uitneembaar zijn of permanent in uw mond worden geplaatst. (Tandprothesen kunnen nuttig zijn.) Als u van plan bent er een aan te schaffen, kan uw tandprotheticus of tandarts u uitleggen welke keuze voor u het beste is.

 

Keuze uit 4 soorten tandprothesen:

Er zijn verschillende tandprothesen om uit te kiezen die zijn afgestemd op de behoeften van elke patiënt. Eén tand, een paar tanden op een rij, meerdere tanden in de mond die niet op een rij staan, of al uw tanden kunnen worden vervangen door een prothese. Hieronder volgen enkele voorbeelden van protheses:

 

Tandkronen

Tandkronen zijn doppen die op het oppervlak van gebroken of rotte tanden worden aangebracht. Wanneer vullingen het probleem niet verhelpen, worden kronen gebruikt om de structuur van uw tanden te behouden, te bedekken en te herstellen. Metalen, porselein, hars en keramiek zijn allemaal opties voor kronen. Ze hebben in de loop van de tijd meestal geen extra zorg nodig, behalve het handhaven van een uitstekende mondhygiëne.

 

Tandbrug

Een tandbrug kan ontbrekende tanden vervangen door kunstmatige tanden. Een brug wordt op zijn plaats gecementeerd en bestaat uit kronen aan elke kant van de ontbrekende tand of tanden die de pontic (neptand) ondersteunen. De  prijs van brugtanden ligt in het middenbereik in vergelijking met andere protheses. 

 

Kunstgebit

Kunstgebitten zijn verwijderbare tandvervangers die kunnen worden verwijderd en opnieuw in uw mond kunnen worden geplaatst. Hoewel een kunstgebit enige aanpassing van u vraagt en nooit precies als natuurlijke tanden zal aanvoelen, ziet het huidige kunstgebit er natuurlijker en comfortabeler uit dan ooit tevoren.

 

Tandimplantaat

Tandimplantaten zijn metalen apparaten die chirurgisch in het kaakbot onder het tandvlees worden bevestigd en worden gebruikt om prothetische tanden te ondersteunen. Deze metalen implantaten worden vastgemaakt aan uw bot (het bot versmelt met het metaal) en bieden een stabiele basis die stabiele ondersteuning biedt tijdens het spreken en eten. 

 

Behandeling – Tandprothese

 

De behandeling kan enkele dagen tot enkele weken duren, afhankelijk van waar de prothese is gemaakt. 

Uw tandarts zal uw tanden en mondholte grondig onderzoeken en röntgenfoto’s maken van de tanden die bij de gebitsprothese worden betrokken. Hierdoor kan uw tandarts een prothese leveren die eventuele resterende tanden ondersteunt, zodat u normaal kunt eten en spreken met een mooie glimlach. 

 

Uw tandarts zal u vervolgens vragen om in een mal te bijten om een ​​afdruk van uw bestaande tanden te maken, zodat het frame kan worden ingesteld. Volgens de beslissingen van de tandarts worden tandprothesen gemaakt van verschillende materialen, waaronder zirkonia, porselein en acryl.

 

Als u een brug, kroon of kunstgebit krijgt, moet uw tandarts mogelijk een deel van het tandoppervlak verwijderen of implanteren om het voor te bereiden op de prothese.

 

Hoeveel kost een tandprothese?

 

De prijs van een prothetische tand varieert afhankelijk van materialen en processen. Daarom is het niet eenvoudig om een ​​precieze kostprijs te bieden zonder eerst een consultatie en onderzoek uit te voeren. Uw tandarts geeft op basis van de consultatie de patiënt een behandelplan met bijbehorende kosten voor plaatsen van kroon of implantaat.

Aan de andere kant hebben gebitsprothesen een hoog slagingspercentage en kunnen ze een leven lang meegaan als ze op de juiste manier worden verzorgd. Ze zijn een uitstekende langetermijninvestering in het behouden van een gezonde glimlach. 

Wij accepteren alle grote tandheelkundige behandelingen bij tandartspraktijk Euro Dent. We hebben een team van hoogopgeleide professionals die levenslange zorg, ondersteuning en onderhoud bieden wanneer dat nodig is.

Daarom, als u graag een gebitsprothese wilt en de kosten van een implantaat, kroon of andere kosten wilt weten, neem dan gerust contact met ons op om uw consult in te plannen.

 

Terug naar U!

 

Een tandprothese kan het zelfvertrouwen van een patiënt vergroten door ontbrekende tanden te vervangen of verkleurde of gebroken tanden te verbeteren. Als u denkt dat een prothese de oplossing kan zijn voor uw gebit, maak dan een afspraak met uw tandarts om uw keuzes voor het verbeteren van uw glimlach te evalueren. 

 

Lees meer artikelen

We zijn hier om te helpen :)

Inhoudsopgave